Uslu’dan kongre teşekkürü

Olağan Kongre’de Arsuzlu Kadınların tercihi ile CHP Arsuz Kadın Kolları Başkanlığı’na seçilen Sibel Uslu, kongreye katılan, destek veren – vermeyen, kadınların gücüne güç katan herkese teşekkür etti. Parti içi yarışlarda kazananın CHP olduğunu vurgulayan Uslu, birlik, beraberlik içerisinde hem yerelde hem de genelde CHP’yi iktidara taşımak için zaman kaybetmeden çalışmalarına kaldıkları yerden devam edeceklerini ifade etti. Uslu,  Arsuz’da büyük bir hassasiyet ve olgunlukla arka arkaya gerçekleşen ilçe başkanlığı, gençlik kolları ve kadın kolları kongrelerinin CHP’nin iktidar yolunu aralayan ilk adımları olduğunu belirten konuşmasında ayrıca, 1919 ruhu vurgusu yaptı.

“Kokuşmuş Cumhuriyet düşmanlarından korkmuyoruz”

Cumhuriyet kadınları olarak, sadece siyasette değil her platformda demokrasi, hak ve özgürlük mücadelesi vermeye hazır olduklarını söyleyen Sibel Uslu, “Her biri birbirinden değerli, bir o kadar yürekli, Cumhuriyet sevdalısı, aydınlık yarınların elleri hamurlu, elleri nasırlı, elleri kalem tutan, emekçi kadınları… Bizler nasıl ki; İstiklal Harbinde her şeyimizle, hiç tereddüt etmeden canımız pahasına cephede yerimizi aldıysak, bugün de aynı yürekle aynı kararlılıkla 1919 ruhunu kuşanıp, ellerimizin hamuru ile uğrunda en ağır bedelleri ödediğimiz Cumhuriyetimize ve cumhuriyetimizin tüm kazanımlarına, akıllarınca hesaplaşmaya kalkan kokuşmuş tüm Cumhuriyet düşmanlarına inatla meydan okuyoruz, buradayız, korkmuyoruz. Cumhuriyetimize, cumhuriyetimizin tüm kazanımlarımıza, çocuklarımızın aydınlık yarınlarına, her ne pahasına olursa olsun, sahip çıkacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

“Cumhuriyet; kadınların teminatı”

CHP Arsuz Kadın Kolları Başkanı Sibel Uslu, kadınların Cumhuriyete ve kazanımlarına sahip çıkmasının önemine dikkat çekerek, “Değerli dava arkadaşlarım; kadına şiddet, kadının gerek sosyal, gerek siyasal, gerekse de iş yaşamındaki yeri ve benzeri birçok kanayan yaraya başlıklar halinde tek tek değinmek yerine şunu belirtmek isterim ki; Cumhuriyetimize ve kazanımlarına sahip çıkmak tüm bu yaralara merhem olmak demektir. Ben bu bağlamda duyarlılık göstererek kongremize katılan tüm CHP’li kadınlara, aydınlık yarınların analarına, yürekli dava arkadaşlarıma ve tüm yoldaşlarıma bir kez daha teşekkür ediyorum. Böyle bir görev üstlenmek kadar, bizlere duyulan güven ve destek de çok önemli. Bizler, Türkiye’nin birleştirici gücü CHP’nin ilkeleri doğrultusunda, bütünleştirici bir yapıyla herkesi kucaklayarak sahalarda olacağız. Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi.. Yaşasın Cumhuriyet.. Yaşasın Tam Bağımsız Türkiye” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın