Kentsel dönüşüm ‘Meydan’a saçıldı!

İskenderun Meydan Mahallesi sakinleri, kentsel dönüşüm projesiyle mağdur edileceklerini belirterek, evlerinin ve arsalarının yok pahasına ellerinden alınmak istenmesine tepki gösterdi.  Meydan Mahallesi Muhtarlığı önünde toplanan mahalleliler adına açıklama yapan mahalle muhtarı Ramazan Güneş, kentsel dönüşüm projesinin mahkeme kararıyla iptal edilmesine rağmen, Bakanlar Kurulu kararıyla Meydan Mahallesi’nin İskenderun’daki riskli mahalleler arasında ilan edilmesiyle yeniden kentsel dönüşüm kapsamına alındığını söyledi.

Kentsel dönüşüme karşı olmadıklarını ancak, projenin mevcut haliyle kentsel dönüşüm yerine rantsal dönüşüm olduğunu söyleyen Muhtar Güneş, “Bizler kentsel dönüşüme karşı değiliz. Vatandaşlarımızın daha güvenilirliği olan yaşam kalitesini arttıran konutlarda yaşamasını sağlamak elbette kamunun ve bizlerin görevleri arasındadır. Kentsel dönüşümün sosyal boyutları ele alındığında, kentsel dönüşüm mevzuatı kapsamında yapılan uygulamalarda, özellikle konunun sosyal boyutunun tam olarak yerine getirilmediği anlaşılmaktadır. Bizler bu sıkıntılardan yola çıkarak, 25.11.2015 günü idari mahkemeye rantsal dönüşümün iptali için başvurduk. Yaklaşık iki buçuk yıla yakın zaman diliminde bu mahkememiz devam etti. 04.10.2017 günü idari mahkeme rantsal dönüşümü iptal etmiştir. Ama ne gariptir ki, 02.10.2017 günü Bakanlar Kurulu kararınca mahallemiz riskli alan ilan edilerek tekrardan kentsel dönüşüme sokulmuştur. Ve bu karar 14 Aralık 2017’de Resmi Gazete’de yayımlanmıştır. Bizler Meydan Mahallesi halkı olarak haklarımızı sonuna kadar koruyup gözeteceğiz. Kentsel dönüşüm projelerinin kentsel dönüşümden çok rantsal dönüşümün olduğunu, taşınmazların belirlenmiş olan kıymet ve takdirlerini komik bulmaktayız. Evlerimiz ve arsalarımız yok pahasına elimizden almak istiyorlar” şeklinde konuştu.

“Gönül bağlarımızı kopardılar”

Yerel yönetimden hizmet alamadıklarını belirten İskenderun Meydan Mahallesi Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi İzzettin Tuncer ise “2002 yılından bu yana AK Parti’ye olan desteğimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a olan sevgi ve saygımızdandır. Ama bizlere sürekli genel ve yerel seçimlerde verilen söz ve vaatlerin takipçisi olmamıza rağmen maalesef söylenenler yapılmamış bizler hep çantada keklik olarak görülmüşüzdür. Genel ve yerel yöneticilere mahallenin talep ve sorunları olan, sağlık ocağı, oyun ve park alanları, kentsel dönüşüm, altyapı sorunları, gençlerimizin işsizlik sorunları, sosyal tesis gibi bir çok konularda problemlerimiz maalesef göz ardı edilmiş, dikkate alınmamıştır. AK Parti üyeliği bulunanlar bugün itibari ile istifalarını açıklamışlardır. Gönü bağı bulunanlar ise partiden gönül bağlarını koparmışlardır. Ülkemizin ve Cumhurbaşkanımızın başına bela olan terör yapılanması için, Cumhurbaşkanımıza desteğimizi her zaman ki gibi devam ettireceğimizi herkesin bilmesini isteriz” diyerek AK Parti’den istifa ettiklerini açıkladı.

 

Bir cevap yazın