Bu hoşgörü dünyaya örnek olsun

İskenderun Aziz Nikola Ortodoks Kilisesi’nde gerçekleşen ‘ ‘Noel Bayramı’ kutlamaları farklı din ve kültürleri kilisede buluşturdu. Hırıstiyan vatandaşların İsa Mesih’in Doğuş Bayramı’ olarak kutladıkları en büyük bayramlarından biri olan Noel’de kiliseye akın eden vatandaşlar, Hristiyan cemaatiyle beraber, birlik, beraberlik ve hoşgörü mesajları verdi.

Kutlamalara İskenderun Ortodoks Kilisesi Vakıf Başkanı Can Teymur ve Hıristiyan vatandaşların yanı sıra, İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil de katıldı.

Çocukların hep bir ağızdan Türkçe olarak okudukları ‘Ey Göklerde Olan Babamız’ duasının ardından başlayan ayinde kısa bir vaaz veren Papaz Dimitri Yıldırım, “Şehitlerimizi rahmetle, saygıyla anıyoruz. Ruhları şad olsun. Kederli ailelerine taziyelerimizi sunar Allah’tan sabır dileriz. Bizler daima devletimizin ve milletimizin yanında olduğumuzu arz ederiz. Bugün 24 Aralık Noel Bayramı. Yani ‘İsa Mesih’in Doğuş Bayramı.’ Onun dünyamıza gelişini sevinç ve mutlulukla karşıladığımız en güzel gün. Noel Bayramının tüm dünya alemine ve özellikle Türkiye’mize, devletimize ve milletimize huzur, barış, bolluk, kardeşlik, mutluluk getirmesini, Allah’tan diler iyi bayramlar mutlu Noeller dilerim” dedi.

Ayin sonunda kilisedeki vatandaşlara Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından çeşitli hediyeler dağıtıldı.

İskenderun Ortodoks Kilisesi’nde düzenlenen ayin son olarak, kilise solununda İskenderun Ortodoks Kiliseleri Fukara Vakfı Başkanı Can Teymur, Kilise Papazı Dimitri Yıldırım ve çocukların pasta kesimi töreni ile son buldu.

 

Bir cevap yazın