Ayhan Bodur eleştirileri reddetti

Ak Parti İskenderun İlçe Başkanı Ayhan Bodur, ilçe binasında düzenlediği basın toplantısında Meydan Mahallesi sakinlerinin, hem kentsel dönüşüm hem de partilerinin mahalle ile ilgili tutumlarını eleştiren açıklamalarına yanıt verdi.  Mahalle sakinlerinin katıldığı toplantının hak arama değil, halkı kışkırtma amacıyla düzenlendiğini söyleyen Bodur, belediye yetkililerinin kentsel dönüşümde de vatandaşların beklentilerini boşa çıkarmamak ve mağduriyet yaşamalarının önüne geçmek için gerekli çalışmaları titizlikle yaptığını vurguladı.

“Konuşanlar sorumluluk sahibi değiller”

Meydan Mahallesi’ni önemsediklerini ve dertlerini dert edindiklerini belirten Bodur, “Bazı yetkisi ve sorumluluğu olmayan kişiler halkımızın demokrasiye olan inancını kullanarak meydan mahallesi ile alakalı basın açıklaması yapmışlar. Yapılan açıklamanın hak arama amaçlı değil, halkımızı kışkırtma amaçlı olduğu gözlenmektedir. Konuşan kişilerin sorumluluktan uzak kişilerin olduğunu gördük. Halkı kandırmaya ve kışkırtmaya haklarının olduğu düşünmüyorum. Kentsel dönüşüm her platformda tartışılacak hiç kimsenin mağduriyeti olmayan yöntemlerle yönetilecekleri süreçtir. Halka karşı hiçbir sorumluğu bulunmayan adresi ve yöneticisi kim olduğu belli olmayan şahıslara prim vermeyeceğiz, vermemeliyiz. Göreve gelen belediyemiz, mahallenin alt yapısını çözerek, üst yapısını da geliştirecek planları uygulamaya koymayı taahhüt etti, vatandaşın beklentilerini boşa çıkarmamak için ellerinden gelen çabayı gösterdiler. Bundan sonra da göstereceklerine inanıyoruz. Geçtiğimiz aylarda Çevre ve Şehircilik Bakanımız Mehmet Özhaseki Hatay ziyaretinde ‘Vatandaşımızın istemediği hiçbir şeyin yapılmayacak’ yönündeki açıklaması, bizlerin de vatandaşlarımıza ne kadar değer verdiğimizi bir kez daha ortaya oymaktadır” dedi.

“Amacımız; bağcıyı dövmek değil, üzüm yemektir”

Meydan Mahallesi’nin çaresiz, seçeneksiz ve kimsesiz bırakılmadığını söyleyen Ak Parti İskenderun İlçe Başkanı Ayhan Bodur, “Meydan Mahallesi sakinleri, içinde bulundukları zorlukları aşabilmek adına kaçak yapılaşmaya başvurarak, yaşam akışlarını kendi imkanlarıyla çevirmenin yollarını denediler. Bu doğru bir seçenek miydi tartışılır. O günün şartları buna zorladı. Bizim amacımız bağcıyı dövmek değil üzüm yemektir. Meydan Mahallesi için başta milletvekilimiz, belediye başkanımız ve ilçe teşkilatımız elinden geleni yapıyor ve yapmaya da devam edecektir” diyerek, mahalle sakinlerinin kendilerine verilen sözlerin yerine getirilmediği şeklindeki eleştirilerini reddetti.

 

Bir cevap yazın