Sevgiyle kenetleneceğimiz nice bayramlar

Üç semavi dinin mensuplarının kucaklaştığı, dinine, diline, mezhebine, siyasi görüşüne bakılmaksızın herkesin birbirine kardeşçe gülümsediği Hatay’da Hıristiyan Alemi en büyük bayramlarından biri olan Noel Bayramı’nı 24 Aralık’ta büyük bir coşkuyla kutlayacak. Dostluk, kardeşlik ve sevgiyle kenetlendiğimiz tüm dini bayramlarda herkesin ortak temennisi barış ve huzur olurken, Hristiyan Alemi’nin coşkusuna ortak olan siyasilerin mesajları da şöyle:

“İnançlarımız farklı olsa da, biriz – beraberiz”

Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Lütfü Savaş, Noel Bayramı kutlama mesajında tüm bayramların sevgiye, iyiliğe ve barışa vesile olmasını diledi.

Hıristiyan hemşerilerinin ve vatandaşların Noel Bayramı’nı kutlayan Başkan Savaş, “Farklıları zenginlik olarak gördüğümüz şehrimizde bir arada kardeşçe yaşadığımız Hıristiyan vatandaşlarımızın bu anlamlı günlerinde beraber olmak bizler için mutluluk vericidir. Tüm dünyaya örnek olan kentimizde sevgiyle harmanladığımız sohbetlerimiz, içten gülüşlerimiz ve ebedi dostluğumuz hiçbir zaman son bulmayacak. Farklı inançlarımız olsa da aynı duygu ve samimiyetle insanlığın iyilikle bezenmesi için el ele verip barışa, kardeşliğe beraber yürümeye devam edeceğiz. Bu topraklarda yaşanan karşılıklı sevgi, hoşgörü ve saygı kültürü hiçbir zaman yok olmayacak. Bu duygu ve düşüncelerimle Hıristiyan âleminin Noel Bayramı’nı kutluyor, bu bayramın tüm insanlığa mutluluk ve huzur getirmesini temenni ediyorum”​ diye konuştu.

 Mutlu Noeller

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Birol Ertem, Hıristiyan Aleminin kutladığı en büyük bayramlardan biri olan ve ‘İsa Mesih’in Doğuş Bayramı’ olarak kabul edilen ‘Noel Bayramı’ ile ilgili kutlama mesajı yayınladı.

Noel Bayramı’nın tarih boyunca farklı köken, inanç ve kimlikten insanlara ev sahipliği yapan Hatay’a ve Anadolu coğrafyasına fevkalade çeşitlilik ve zenginlik kattığını belirten Birol Ertem, “Bu kıymetli mirası karşılıklı saygı, sevgi ve hoşgörü ruhuyla geleceğe taşımak dayanışma duygusuyla toplumumuzun her inançtan tüm kesimlerini birleştirecek, umutlandıracaktır. Noel’in getirdiği sevinç ve kardeşliği Hristiyan yurttaşlarımızla içtenlikle paylaşıyoruz. Bu anlayışla, Hristiyanlığın farklı mezhep ve geleneklerine ait vatandaşlarımızın tamamının ve Hristiyan alemi’nin Noel Bayramını kutluyor, sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum” dedi.

“Dini bayramlar özel günlerdir”

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil de her yıl 24 Aralık’ta coşkulu bir şekilde kutlanan ‘Noel Bayramı’nın yanısıra, tüm dini bayramları insanların bir arada kardeşçe yaşadığını söyledi.

İskenderun’un tarih boyunca farklı inanç ve medeniyetlere ev sahipliği yaptığını dile getiren Başkan Seyfi Dingil, “Aynı gelenekleri paylaşan bir toplumun bireyleri olarak sevinçte ve kederde birlikte olduğumuz gibi, kültürümüzün bir gereği olan önemli günlerimizi ve dini bayramlarımızı hoşgörü içinde birlikte idrak etmenin hazzını yaşamaktayız. Toplumumuzun farklı inanç mensubu tüm kesimlerine tarihsel birlikteliğimizi ve kardeşlik bağlarımızı sıcak duygular ile bir kez daha anımsatan bu özel günler, birlik ve beraberliğimize daha da ivme kazandıran coşku dolu günlerdir. Bu, barış, hoşgörü ve sevgi ortamında sevinçte ve kederde kader birliği yaptığımız Hıristiyan vatandaşlarımızın Noel Bayramı’nı tebrik ediyor, Hıristiyan hemşerilerimizin Noel coşkusunu tüm halkımızın paylaştığına yürekten inanıyorum. Bu vesileyle tüm Hıristiyan hemşerilerimizin Noel Bayramını kutluyor, en derin sevgi ve selamlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Bir cevap yazın