ÜNİLİG, rektörün vuruşuyla başladı

‘Türkiye Üniversiteler Arası 2. Lig Salon Futbolu’ müsabakaları İskenderun Teknik Üniversitesi(İSTE)’nin ev sahipliğinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü Spor Salonu’nda start aldı.
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk anısına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan turnuvaya İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu(TÜSF) Temsilcisi Ercan Yeldan, İskenderun Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür Vekili Ferit Ali Gündel, İSTE Akademisyenleri ve müsabakalara katılan 4 üniversitenin oyuncuları katıldı.
Turnuvanın açılış vuruşunu gerçekleştiren İSTE Rektörü Türkay Dereli, etkinliğin İSTE çatısı altında gerçekleşmesinden mutluluk duyduğunu belirterek, üniversite olarak öğrencilerin eğitiminin yanısıra kişisel gelişimine katkı sunacak her etkinlikte var olmaya devam edeceklerinin altını çizdi.
İskenderun’da olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren TÜSF Temsilcisi Ercan Yeldan ise, müsabakalara katılan tüm takımları takdim ederek, sporculara başarılar diledi.
İSTE öğrencilerinin yoğun tezahürat gösterdiği gruptaki ilk maçta İSTE, Çağ Üniversitesi’ni 3-2 yendi. Günün ikinci maçının ise Adana Bilim ve Teknik Üniversitesi ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi arasında oynanacağı belirtildi.
Yapılan konuşmaların ardından, Rektör Türkay Dereli turnuvaya katılan üniversitelere katılımcı belgelerini dağıttı.

3 takım diskalifiye
Daha önce 18-20 Aralık tarihleri arasında 7 üniversitenin katılımıyla gerçekleşeceği duyurulan Türkiye Ünilig 2. Lig Salon Futbolu grup müsabakalarına İSTE’nin yanısıra Adana Bilim ve Teknik Üniversitesi, Çağ Üniversitesi, Hasan Kalyoncu Üniversitesi katılırken, Toros Üniversitesi, Mersin Üniversitesi ve Kilis 7 Aralık Üniversiteleri’nin maçlarının sınav dönemine denk gelmesi ve ödenek çıkartılamaması gibi farklı nedenlerden dolayı maçlara katılamadıkları öğrenildi. Lig usulü oynanan maçlar sonunda grubu ilk sırada tamamlayan takımın ise şampiyon olarak birinci lige yükseleceği belirtildi.

Bir cevap yazın