Hatay’ın kaza bilançosu ürküttü

Hatay Valiliği, Trafiğin Denetlenmesi ve Düzenlenmesine Yönelik Olarak Yürütülen Çalışmalar Kapsamında il genelinde yürütülen trafik denetimleri hakkında açıklama yaptı. Açıklamada, Hatay genelinde trafik akışının denetlenmesi ve düzenlenmesi amacıyla trafik ekiplerinin 11-17 Aralık 2017 tarihleri arasında 20.676 aracı denetim ve kontrolden geçirdiği belirtilirken, kusurlu olduğu tespit edilen 4.403 araç sürücüsüne de idari para cezası uygulandığı ifade edildi.
Bir hafta içerisinde 172 motosikletin trafikten men edildiği belirtilen açıklamada ayrıca, 326 okul servis aracının kontrol edildiği ve hatalı görünen 35 okul servis araç sürücüsüne para cezası uygulandığını ve bir okul servis aracının da trafikten men edildiği duyuruldu.
Meydana gelen 64’ü yaralanmalı, 46’sı maddi hasarlı trafik kazalarında 83 kişinin yaralandığına da dikkat çekilirken, alkollü araç kullandığı tespit edilen 60 araç sürücüsünün sürücü belgesine geçici olarak el konulduğu, 1.00 promilin üzerinde alkollü olduğu tespit edilen 9 sürücü hakkında da adli işlem yapıldığı belirtildi.

 

Bir cevap yazın