Avrupa şampiyonları kupayı hediye etti

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş,  Almanya’nın Stutgart şehrinde bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Uluslararası Aba Güreşi Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil eden Hatay Büyükşehir Belediyesporlu güreşçileri makamında kabul etti.

Almanya, Türkiye, İran, Gürcistan, Bulgaristan, Moldova ve Afganistan gibi ülkelerin katıldığı turnuvada Türkiye’yi temsilen katılan sporculardan 60 kg’da Bünyamin Özdal ,, 70 kg’da Cuma Akkuş ve 90+ kg’da Mahmut Çayırcı’nın 3’üncü olarak Hataylılara büyük mutluluk yaşattığını söyleyen Avrupa Aba Güreşi Başkanı Hamdan İflazoğlu, elde edilen başarılarla ülke sıralamasında ise ikinci olduklarını  ifade etti.

Aba güreşinin gelecek nesillere aktarılmasının önemine değinen İflazoğlu, “Katılımın yoğun olarak gerçekleştiği turnuvada takım halinde yarışan Almanya şampiyon olurken, ülkemiz ise 2’inci sırada yerini aldı. Bildiğiniz gibi ‘Aba Güreşi’ ata sporumuzdur. Ve bizim milli değerlerimizdendir. Bu değerleri yaşatarak geleceğe taşımamız gerekiyor. Hatay’dan gelerek Türkiye’yi temsil eden sporcularımız da oldukça başarılı performans sergileyerek bizleri çok mutlu ettiler. Ata sporumuz olan Aba Güreşi’ni tüm dünyaya tanıtan ve spora verdiğiniz destekten dolayı size teşekkür ederim” diyerek, şampiyonluk kupasını Başkan Savaş’a takdim etti.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da başarılı sporcuları tebrik ederek, Hataylı sporcuların elde ettikleri başarılarla gurur duyduğunu söyledi.

Bir cevap yazın