Öğrenmeye İSTE’kli öğrenciler yetişiyor

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Dörtyol Meslek Yüksekokulu,  Türkiye’nin en büyük gaz dağıtım şirketlerinden biri olan Aksa Gaz Dağıtım AŞ’nin Dörtyol Şubesi’ne teknik gezi düzenledi.

Öğrenmenin sadece derslikte, atölyede değil aynı zamanda sahada, üretimin yapıldığı tesislerde doğrudan analiziyle sağlanabileceği vizyonu ile hareket eden İSTE  Rektörü Türkay Dereli, akademik kadro ve öğrenciler bu bağlamda düzenli aralıklarla fabrika, tesis ve sanayi kuruluşlarına teknik geziler düzenleyerek bilgiyi kaynağından öğrenmeye devam ediyor.

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Dörtyol Meslek Yüksekokulu Gaz Tesisatı ve Teknoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Mehmet Akif Doğan tarafından Aksa Gaz Dağıtım A.Ş.’ye düzenlenen teknik gezide öğrenciler, temiz enerji olarak adlandırılan doğalgazın tüm tesisatını yakından görme ve inceleme fırsatı bulmanın yanısıra, binalara gaz verme aşamasını da gözden geçirdi.

Dörtyol Özerli Mahallesi’ndeki Basınç Düşürme İstasyonu’nda yine bir İSTE mezunu olan Makine Mühendisi Murat Genç tarafından bilgilendirilen öğrenciler, konu ile ilgili merak ettikleri birçok sorunun cevabını aldı.

 

Bir cevap yazın