Kalp hastalarına ‘Yıldırım’ gibi müdahale

İskenderun Devlet Hastanesi’nde, Cerrahi Yoğun Bakım Ünitesi olan ve ‘Açık Kalp Ameliyatları’ için son hazırlıklarının tamamlanmasının ardından ilk açık kalp ameliyatı 65 yaşındaki Suphiye Elhidad adlı hastaya yapıldı.  Kalp krizi geçirmesinin ardından İskenderun Devlet Hastanesi’ne başvuran ve anjiyosu yapılarak tıkalı olan iki damarının açılması için açık kalp ameliyatı (bypass) yapılması kararı alınan Suphiye Elhidad, Adana Numune Hastanesi’nin gözetiminde İskenderun Devlet Hastanesi’nde görevli Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Dr. Salih Kıvanç Bayatlı ve ekibi tarafından açık kalp ameliyatı oldu.

“Yılda 2 bin civarında hastaya anjiyo tedavisi yapıldı”

İskenderun Devlet Hastanesi olarak, Sağlık Bakanlığı’ndan 2015 yılının sonunda açık kalp ameliyatları yapabilme izninin alındığını belirten İskenderun Devlet Hastanesi Başhekim Dr. Veysel Yıldırım, “Alt yapı çalışmaları sonunda önce 3. basamak ‘Cerrahi Yoğun Bakımımızı’ açarak, ameliyathane için gerekli cihaz ve tıbbi malzemeleri tedarik ettik. Önce hastanemizde yılda 2 bin civarında hastaya anjiyo tedavisi hizmeti verildi. Bugün hizmetlerimize bir yenisini daha eklemiş olmanın mutluluğunu yaşamaktayız. Bu başarılar bir günde değil ekip ruhuyla devamlı ve azimle çalışarak elde edilmektedir” dedi.

“Değerli meslektaşlarıma ve ekibine teşekkür ederim”

Türkiye’de birçok ilde olduğu gibi Hatay’da da sağlık alanında büyük başarılar ve ilerlemelere tanık olduklarının altını çizen Hatay İl Sağlık Müdürü Dr. Sebahattin Yılmaz ise, “İskenderun Devlet Hastanesi ilk açık kalp ameliyatıyla başarılara bir yenisini daha ekledi. Bu bağlamda ilk açık kalp ameliyatını başarıyla gerçekleştiren değerli meslektaşlarıma ve ekibine teşekkür ederim.  Alanında uzman ekibi ile hastalarına bütüncül bakım anlayışı içerisinde yaklaşan Devlet Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi alanında çok önemli bir hizmeti faaliyete geçirdi. Bugün yoğun ve istikrarlı çalışmalarımızın meyvesini almış olduk” açıklamasında bulundu.

Bir cevap yazın