Mühendis adayları ASAŞ’ta uygulamalı ders yaptı

İSTE Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü 4. Sınıf öğrencileri, ‘Sac Metal Kalıpçılığı’ dersi doğrultusunda filtre sektörünün öncü isimlerinden ASAŞ Filtre’nin üretim tesislerini ziyaret etti.  İSTE Öğretim Üyesi ve Rektör Danışmanı Doç. Dr. Selçuk Mıstıkoğlu öncülüğünde, Araştırma Görevlisi Mehmet Ali Güvenç eşliğinde uygulamalı ders niteliği taşıyan teknik gezide tesislerdeki sac metal kalıplarının üretim ve kullanım süreçlerini inceleyen öğrenciler, fabrikada yaptıkları incelemelerle teorik bilgilerini pekiştirme fırsatı buldu.

Makine Mühendisi Üretim Müdürü Hakan Solmaz, mühendis adayların her konudaki sorularını içtenlikle yanıtlarken, mezuniyet sonrasında çizmeleri gereken profili, başarıya dönüştürmenin de yollarını anlattı.

İSTE Öğretim Üyesi ve Rektör Danışmanı Doç. Dr. Selçuk Mıstıkoğlu ise teknik gezi ile öğrencilerin firmada ürün/üretim süreçleri, sac metal kalıpları incelemenin yanında üretimde yeni yaklaşımlar konusunda da detaylı bilgiler edindiklerini belirtirken, meslek hayatları öncesinde büyük öneme sahip olan gezide öğrencilerin İskenderun Teknik Üniversitesi’nde okumanın verdiği ayrıcalığı bir kez daha hissettiklerini dile getirdi.

Bir cevap yazın