İTSO, akreditasyon denetiminden geçti

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası(İTSO)’na yeni puanlama sistemi baz alınarak, akreditasyon standardı kriterlerinin sürecini gözlemlemek amacıyla geliştirme ziyareti gerçekleşti.  Bağımsız Denetçi Kuruluş Türk Loydu Uygunluk Değerlendirme Hizmetleri A.Ş. den Denetçi Ali Topal tarafından yapılan ziyarette, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasının yönetim ve Oda Borsa Mevzuatı, Mali Yönetim, İnsan Kaynakları ve Yönetimi, Haberleşme ve yayınlar, Bilgi ve İletişim Teknolojileri kullanımı, üye ilişkileri, kalite yönetimi, İletişim ağı, Politika ve Temsil, Bilgi Danışmanlık ve Destek, İş Geliştirme ve Eğitim, Uluslar arası Ticaret konularında inceleme yapıldı ve akredite oda statüsünü korumak amacıyla 2018 yılında yapılması planlanan denetim için ön hazırlıklar gözden geçirildi.

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası(İTSO) Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, “İTSO olarak üyelerimize en iyi hizmeti verebilmek için akreditasyon çalışmalarına önem vermekteyiz. Akreditasyon süreci ile ilgili her türlü desteği üst yönetim olarak vermekle birlikte bu süreci iyileştirmek ve geliştirmek için faaliyetlerimize devam etmekteyiz. Akreditasyon sistemi Türkiye genelinde Oda/Borsaların performans standartlarını yükseltmek ve üyeleri olan iş dünyasına daha etkili hizmet (İş destekleri gibi) verilmesini sağlamak amacıyla geliştirilmiş bir sistemdir. İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası 2012 yılında TOBB Akredite Odası sistemine dahil edilmiştir” dedi.

Denetçi Ali Topal ise, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nın yürütmekte olduğu sistemin gayet başarılı olduğu, sadece denetimden denetime hazırlık yapılmadığı, işleyen iyi bir sistem olduğu ve sürekli iyileştirme yapıldığını gözlemlediğini ifade etti.

Bir cevap yazın