DOĞAKA’ya başvurular 29 Aralık’a kadar

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA), yerel ve bölgesel kalkınmaya katkıda bulunabilecek, 14 iş gününü ve 15.000 TL’yi aşmayan eğitim verme, program ve proje hazırlanmasına katkı sağlama, geçici uzman personel görevlendirme, danışmanlık sağlama, uluslararası ilişkiler kurma ve lobi faaliyetlerine teknik destek sağlayacak. DOĞAKA’ya 2017 Yılı Teknik Destek Programı Başvuruları bu ayın sonunda tamamlanacak ve başvurular, ikişer aylık dönemlerde, Kalkınma Ajanları Yönetim Sistemi (KAYS) üzerinden alınacak.
DOĞAKA, destek programıyla ilgili şu bilgileri verdi: “Programın amacı, TR63 Bölgesinde yerel aktörlerin bölgesel kalkınma açısından önem arz eden, ancak kurumsal kapasite eksikliği nedeniyle hazırlık ve uygulama aşamalarında sıkıntı ile karşılaşılan çalışmalarının çözümüne yönelik geçici süreli uzman görevlendirilmesi veya danışmanlık hizmeti verilmesi suretiyle bölgesel kalkınmaya katkı sağlanmasıdır. Ajans, yerel ve bölgesel kalkınmaya katkıda bulunabilecek; 14 iş gününü ve 15.000 TL.’yi aşmayan eğitim verme, program ve proje hazırlanmasına katkı sağlama, geçici uzman personel görevlendirme, danışmanlık sağlama, uluslararası ilişkiler kurma ve lobi faaliyetlerine teknik destek sağlayacaktır. Teknik destek programı kapsamında sadece görevlendirilen uzman eğitim ücreti, konaklama ve seyahat masrafları karşılanabilecektir. Başvuru sahibi başvuru konusu faaliyetin gerçekleştirilmesi için eğitim yeri, materyali ve ikram giderlerini karşılayacaktır. 2017 Yılı Teknik Destek Programı için toplam 600.000 TL. bütçe tahsis edilmiştir. Teknik Destek programı uygun başvuru sahipleri; kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, üniversiteler, sivil toplum örgütleri, kooperatifler ve üst kurulları, küçük sanayi siteleri yönetimleri, organize sanayi bölgeleri yönetimleri ve bu kurumların en az % 50’sine sahip oldukları işletmelerdir. 2017 yılı Teknik Destek Programı yürütücüsü Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı olup, Düzey 2 TR63 bölgesinde (Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye) başvuruların alınması, değerlendirilmesi, başarılı projelerin ilanı, sözleşme imzalanması ve programın izlenmesi, denetlenmesi ve değerlendirilmesinden sorumludur.
Her dönem için son başvuru tarihleri farklı olup, 2017 yılı son dönem başvuru bitiş tarihi 29 Aralık 2017 saat: 17:00’dir.”

Bir cevap yazın