Tarihi başarıyı kulaçlarıyla elde ettiler

İskenderun Yüzme İhtisas Kulübü Başantrenörü Murat Kaptanoğlu, Antrenörleri Ökkeş Türkmen Çiçek ve Bayanlar Sutopu Takımı ile birlikte İskenderun Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Basın Merkezini ziyaret etti.  2002 yılında kurulan İskenderun Yüzme İhtisas Kulübü’nün yüzme ve sutopu branşlarında farkındalık oluşturarak yoluna devam ettiğini söyleyen Kaptanoğlu, Sutopu Milli Takıma bugüne kadar toplamda 8 sporcu kazandırmanın haklı gururunu yaşadıklarını söyledi.

“1. ligde Türkiye şampiyonuyuz”

İskenderun Yüzme İhtisas Kulübü Sutopu U-19 Bayanlar 1. Lig Takımı’nın Türkiye şampiyonu olduğunu paylaşan Murat Kaptanoğlu, “15 yıldır İskenderun’da yüzme ve Sutopu branşlarında hizmet veriyoruz. Kulübümüzde yetişen sporcularımız, küçüklükten bize gelen, kendi yetiştirdiğimiz öz sporcularımızdır. Sporcularımızla birlikte gerçekleştirdiğimiz özverili çalışmalarımız neticesinde Sutopu müsabakalarında bu yıl 1. ligde Türkiye şampiyonu olduk. Sutopunda 1. Ligin üstünde bir lig daha yok. Bayanlar Sutopu 1.ligleri tarihinde; Galatasaray, Esti ve Adalar takımları dışında başka kimse şampiyon olamamıştı. Biz Anadolu’dan gelen küçük bir ilçe takımı olarak bu yıl bunu başardık. Üç büyükler arasında İskenderun’un adını şampiyon olarak yazdırdık ve bununla da çok büyük gurur duyuyoruz.  Benimle birlikte bu yolda mücadele veren 8 antrenörümüze, öğrencilerimize ve emeği geçen fedakâr ailelerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

“8 sporcumuz Milli Takım kadrosunda”

2012 yılından bu yana milli takıma yolladıkları milli sporcuları da tanıtan İskenderun Yüzme ihtisas Kulübü Başantrenörü Murat Kaptanoğlu, “İskenderun Yüzme İhtisas Kulübü sporcularından Ecehan Gökçe Temel ile Ayşe Özgün Kılıç Türkiye U-19 Bayanlar Sutopu Milli Takım kadrosunda ülkemizi temsil ettiler. Ecehan Gökçe Temel, Sırbistan’da Türkiye U-16 Bayanlar Sutopu Milli Takımı kadrosuna seçilerek ülkemizi temsil etmeye hak kazanırken, Ayşe Özgün Kılıç ise, Hollanda’da Türkiye U-19 Bayanlar Sutopu Milli Takımı kadrosuna katılmıştır. 2012 yılında Elisa Kenar U-19 branşında Milli Takıma seçilmiştir. Yine Meryem Naz Sürat ve Ayşe Kılıç U-17 branşında milli takım kadrosuna katıldı. 2017 yılında üç sporcumuzu daha amilli takım kadrosuna kazandırarak, 15. Yılımızda Türk Milli Takımımıza İskenderun Yüzme ihtisas Kulübü olarak 8 sporcu kazandırmış olduk. İşimizin çok daha zor olduğunu bilerek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu başarı emek harcayan tüm sutopu ve yüzme antrenör ekibimizindir. Amacımız bölgemizi en iyi şekilde temsil ederek başarı grafiğimizi daha üst seviyelere taşımaktır” ifadelerini kullandı.

Bir cevap yazın