Film festivalinin galasında boş salon şoku

Ansam Kültür Derneği ve Fotofilm Sanat Merkezi tarafından bu yıl 5’incisi gerçekleştirilen Uluslararası Antakya Film Festivali’nin açılış ve gala gecesinde salondaki boş koltuklar dikkat çekti. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Hatay Valiliği ve Hatay Büyükşehir Belediyesi, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası’nın da desteklediği festivalin Hatay Kültür Merkezi’ndeki açılış töreninde Yeşilçam’ın unutulmaz yıldızlarından Nuri Alço, Selda Alkor ile Tuğrul Meteer’e onur ödülü büyük bir üzüntüyle takdim edildi.

Ansam Kültür Derneği Başkanı ve Festival Direktörü Mehmet Oflazoğlu, bu yıl 5’incisini düzenledikleri Uluslararası Antakya Film Festivali’nin hak ettiği yerde olmadığını söyledi.

Festivallerin bir şehrin gelişimini, kültürünü ve sanatını dünyaya tanıtan vazgeçilmez etkinlikler olduğunun belirten Oflazoğlu, “Hatay ile çevre illerin iş birliği ve özverili çalışmalarıyla festivalin büyümesine katkı sağlamalıyız. Geçmiş yıllarda olduğu gibi bugün de yarın da Antakya sinema şehri, sinema platosu olmaya devam edecektir. Türkan Şoray’ın ‘Hazal’, ‘Yılanı öldürseler’, Kemal Sunal’ın, Şener Şen’in hafızalardan silinmeyen ‘Kibar Feyzo’ filmleri bu topraklarda çekilmiştir ve ülkemize ödül kazandırmıştır. Bunları yapabilmemiz için desteğiniz artarak devam etmeli. Şehri sahiplenmemiz gerekiyor. En çok da bu dönemde ihtiyacımız var. Yerel yöneticilerimiz bize destek olmaktan imtina etmemeli. Herkes elini taşın altına koymalı” ifadelerini kullandı.

Törene Hatay protokolünden sadece Vali Yardımcısı Bilal Ölmez, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin ile Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yıldız’ın katıldığı da dikkatlerden kaçmadı.

Bir cevap yazın