“En büyük cevherimiz gençlerimiz”

Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörlüğü, Türkiye Gençlik Vakfı Hatay İl Temsilciği ve Yeniler Öğrenci Topluluğu tarafından hazırlanan ‘Yolumuz, Halimiz, Hedefimiz’ konulu konferans yoğun bir katılımla gerçekleşti.   Atatürk Konferans Salonu’nda Başbakan Başdanışmanı Mustafa Şen’in konuşmacı olarak katıldığı konferansa MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlayan program Antakya Belediyesi Mehteran takımının gösterisi ile devam etti. Üniversitelerden sorumlu Tügva Hatay İl Başkan Yardımcısı Yunus Emre Kaya’nın konuşmasının ardından kürsüye gelen MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, Başbakan Başdanışmanı Mustafa Şen’i ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, konferansın başarılı geçmesini diledi.

“En büyük gücümüz gençlerimiz”

Türkiye’nin en büyük gücünün gençleri olduğunu ifade eden Başbakan Başdanışmanı Mustafa Şen, “15 Temmuz şehitleri ve gazilerin yaş aralığına bakıldığında ağırlıklı olarak gençleri görüyoruz. Gençlerimizin ellerinde hiçbir şey olmaksızın tankları, topları, savaş uçaklarını, helikopterlerini hepsini susturdular ve ondan sonra peyder pey olumlu yönde süreç devam etti. Gençleri tebrik ediyorum. Gençlerimizin tarihini iyi bilmesi gerekiyor. Türkiye dün gücü kendine yetmeyen bir ülke iken, gücü şu an kendine de yetiyor, bölgesine de yetiyor, dünyaya da yetiyor.  Türkiye, bölgesel bir güç olmakla yetinecek bir ülke değil.  Türkiye, 2040’lı yıllarda küresel güç haline gelecektir. Burada en büyük yük gençlerin omuzlarına düşecektir. Çünkü, bir milletin asıl gücü tankı, topu, tüfeği değil, inançlı ve imanlı gençliğidir” dedi.

Konuşmasında verdiği örneklerle öğrencilere hayallerinde vazgeçmemeleri, çıktıkları yolda durmadan, pes etmeden, inanarak devam etmelerini anlatan Mustafa Şen, gençlerle tecrübelerini ve başarıya ulaşmanın sırlarını anlattı.

 

Bir cevap yazın