Bu derneği alkışlayın

İskenderun Eczacı Teknisyenleri Dernek Başkanı Cemal Çelik ve yönetim kurulu üyeleri Söz Gazetesi’ne nezaket ziyaretinde bulundu. İskenderun ve Arsuz’da 530 üyesi olan bir dernek olarak İskenderun’un il olması için oda başkanları, STK’lar, siyasi parti temsilcileri ve bu konuyu gündemde tutacak olan basın mensupları ile görüşmeler yaptıklarını söyleyen Başkan Çelik, herkesin İskenderun’un il olması için elini taşın altına koyması gerektiğine vurgu yaptı.

Derneklerinin Türkiye genelinde 120 bin üyesi olduğunu belirterek, verdikleri mücadele sonucu eczacı teknisyenliği için yüksekokul açılmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Cemal Çelik, “Eczacı teknisyenleri eskiden kalfa olarak adlandırılıyordu. Yaptığımız çalışmalar sonucu teknisyen unvanını aldık. Böylesine riskli bir mesleğin bir de yüksek okulu olmalı diye sürekli olayı gündemde tuttuk. Şimdi bizim mesleğin de yüksek okulu var. Bunlar bizim için büyük bir kazanım oldu. İskenderun ve Arsuz’da 530 üyemiz var. Derneğimizin üyeleriyle sık sık bir araya gelerek, sorunları konuşuyoruz. İskenderun’un il olması için de konunun sürekli gündemde tutulması ve ses getirilmesi gerektiğini düşünüyoruz” diyerek, derneğin çalışmaları bilgiler verdi.

Söz Gazetesi Sahibi Şehmus Aslan’a kabulden dolayı teşekkür eden Başkan Çelik,  “İskenderun’un geleceği için yıllardır verdiğiniz mücadeleden, cesur yürekli kaleminiz ve yazılarınızdan, halkı doğru bilgilendirmek amacıyla kamuoyunu doğru bilgilendirici haberlerinizden dolayı sizi tebrik ediyor ve örnek olarak gösteriyorum” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın