Hububat ve bakliyat masada

Bakliyat ve Hububat Sektörü, sektörün önde gelen kanaat liderlerinin katılımıyla, Prof. Dr. Emre Alkin’in moderatörlüğünde gerçekleştirilen yuvarlak masa toplantısında potansiyelini masaya yatırdı. Toplantıda; temsilcilerin deneyimleri ile hububattaki verim artışları, nişasta ve glikozun kamuoyundaki algısı, un üretimi ve ihracatı, üretici ve perakende ilişkisi, bisküvi ve çikolata üretiminde yaşanan sıkıntılar ve çözüm önerileri ile gıdada markalaşma, AR-GE ve inovasyon gibi önemli konular ele alındı.

Akdeniz Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Arslan, bu toplantıların sektöre büyük katkılar sağladığını belirterek, “Sektörümüzün ileri gelen temsilcilerinin burada, birarada olması çok önemli. Türkiye’nin en eski sanayicileri olarak sizler Türkiye’nin kalkınmasında çok büyük rol aldınız. Biz de sektörümüze katkı sağlayacak, bu vesileyle ülke ihracatına olumlu etkisi olacak her türlü organizasyonda yer almaya hazırız” dedi.

Hemen hemen bütün alt sektörlerde faaliyet gösteren temsilcilerin biraraya geldiği bu tarz toplantılarda dile getirilen değerli görüşlerin, sektörün hak ettiği yere gelmesinde köşe taşı niteliği taşıdığını söyleyen Arslan, önümüzdeki dönemlerde daha sık bir araya gelmenin önemine değindi. Başkan Arslan, paydaşların bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da sektöre verdikleri desteği artırarak devam ettireceğinden emin olduğunu özelikle vurguladı.

Toplantıya; AKİB Koordinatör Başkanı ve Akdeniz Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Arslan başkanlık ederken; Ulusal Hububat Konseyi’ni Özkan Taşpınar, Nişasta ve Glikoz Üreticileri Derneği’ni Rint Akyüz, Türkiye Tohumculuk Endüstrisi Derneği’ni Dr. Mehmet Mete Kömeağaç, Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu’nu Günhan Ulusoy, Türkiye Yem Sanayicileri Birliği Derneği’ni Murat Ülkü Karakuş, Türkiye Makarna Sanayicileri Derneği’ni Abdulkadir Külahçıoğlu, Toprak Mahsulleri Ofisi’ni Cihan Soyalp, Tarım Ürünleri Hububat Bakliyat İşleme ve Paketleme Sanayicileri Derneği’ni (PAKDER) Hakkı İsmet Aral, Anı Bisküvi A.Ş.’yi İbrahim Rıfkı Boynukalın ve Sunar Grup’u Hüseyin Nuri Çomu temsil etti.

 

Bir cevap yazın