Bu gece dualarda buluşuyoruz

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV)in doğumunu ifade eden Mevlid Kandili tüm Müslümanlar için önemli ve mübarek bir gündür. Bu gecenin anlam ve önemine uygun olarak protokol üyeleri ve siyasilerin yayımlamış olduğu Kandil mesajlarını sizlerle paylaşıyoruz:

 

 “Bu gece kalplere hitap edecek”

İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, “Yeryüzünde önemli gelişmelere sebep olan bu kutlu doğum gününü sevinç içerisinde kutlamanın huzurunu yaşıyoruz. Sevgili Peygamberimiz Hz Muhammed (SAV)’in getirmiş olduğu ilahi mesajı anlamak, ortaya koymuş olduğu eşsiz örnek ahlâkını özümsemek, ona duyulan içten sevgiyi gönüllerden sözlere ve yeni nesillere aktarmak düşüncesiyle asırladır, aziz milletimiz ve tüm İslam âlemi tarafından Mevlid Kandili olarak kutlanmaktadır. İnsanlığın çok büyük buhranlar yaşadığı bir dönemde akıllara, kalplere, ruhlara hitap ederek, bütün dünyaya huzurun, barışın, kardeşliğin ve güzel ahlakın egemen olacağı manevi bir ortamı tebliğ eden sevgili Peygamber Efendimiz (SAV), gerek hayat tarzı, gerekse söz ve düşünceleriyle insanlığın yolunu aydınlatmıştır. Hz. Peygamberi (SAV) sevmek ve onu örnek almak demek; onun, insanlığın huzuru ve kalıcı mutluluğu için yaptığı çağrıyı günümüze taşıyarak hayatımıza yansıtmak, davranışlarımızı onun örnek ahlâkına, emir ve tavsiyelerine göre şekillendirebilmek demektir. Çünkü O’nun örnek hayat çizgisi, söz ve davranışlarının temsil ettiği değerler bütünü bizler için her zaman yaşanabilir ve uygulanabilir özelliktedir. Bugün insanlığın yaşadığı sorunları göz önüne getirdiğimizde, Peygamberimizin ortaya koyduğu ve örnek olarak yaşadığı; şefkat, merhamet, barış, hoşgörü, hak ve adalet gibi kavramların, insanlık için ne kadar önemli olduğu daha iyi anlaşılmaktadır. Bu nedenle, toplumun huzurunu, barışını, birlik ve beraberliğini sağlayacak böyle eşsiz fırsatları, anlamına uygun olarak en iyi şekilde değerlendirmeli, Peygamberimiz Hz.Muhammed’in (SAV) şefaatine nail olmaya çalışmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle; Tüm islam âleminin mübarek Mevlid Kandili’ni içten duygularımla kutluyor, bu müstesna  gecenin, tüm insanlığa hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

 

“Biz seni ancak âlemlere rahmet olarak gönderdik”

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş,  “Hz. Peygamber ile gelen vahiy ışığının bütün insanlığın muhtaç olduğu manevi huzura dönüşmesini dileyen Başkan Savaş, mesajında, “Onunla gelen vahyin ışığı gönüllerimizi bir kez daha aydınlatırken, bu ışığın bütün insanlığın muhtaç olduğu manevi huzura dönüşmesini, vatanımız, milletimiz, gönül coğrafyamız ve topyekûn yeryüzü ahalisi için Mevlid Kandilinin rahmet, merhamet, barış, bereket ve selamete vesile olmasını Yüce Rabbimizden niyaz ediyorum. Peygamberimizi anmak bu duygu ve düşünceleri hatırlamaktan bağımsız düşünülemez. Bugün körelmeye yüz tutmuş hassasiyetler, ubudiyeti unutmuş zihinler, hırs, tamah, kibir ve güç tutkusuyla kararmış kalpler, belleğini yitirmiş, medeniyetinin değerlerini heba etmiş toplumlar onun mevlidini idrak ederek Peygamber Efendimiz ’in örnekliği ve rehberliğiyle yeniden bir doğuşa muhtaçtır. Bu duygu ve düşüncelerle Mevlid Kandilini tebrik ediyor, başta ülkemiz, gönül coğrafyamız ve İslâm dünyası olmak üzere tüm insanlığın Peygamber Efendimizin yüce örnekliğinden hakkıyla nasibdar olmasını Cenab-ı Mevlâ’dan niyaz ediyorum.”

 

“Peygamberimizin güzel ahlakını prensip edinmeliyiz”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Birol Ertem, “Peygamberimizin güzel ahlakını yalnızca bu mübarek gecede değil, bütün hayatımız boyunca kendimize prensip edinmeliyiz. Maddi ve manevi sayısız güzelliklerin yaşandığı bu mübarek gecenin bütün insanlar arasında barış, huzur ve hoşgörü ortamının gelişmesine vesile olmasını diliyorum. Bu vesile ile tüm Hatay’lı hemşerilerimin ve İslam aleminin mübarek Mevlid Kandili’ni en içten dileklerimle tebrik ediyorum”

“Birbirimize karşı hoşgörülü olalım”

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, “İnsanların birbirine karşı daha hoşgörülü ve saygılı davrandığı bu özel günlerin içtimai anlamda var olan iç huzur ve birlikteliği daha da pekiştireceği inancındayım. Hazreti Peygamberimiz, Müslümanlar ve bütün insanlık için her bakımdan örnek bir hayat sürmüş; ahlakı, sevgiyi, şefkat ve merhameti, barış ve hoşgörüyü kendi yaşamında insanlığa göstermiştir. Alemlere rahmet ve müjdeci olarak gönderilen Hazreti Peygamberimizin yaşayışını, hadis-i şeriflerini, mesajlarını yeniden hatırlamak, yeniden düşünmek ve layıkıyla anlamak için bu geceyi fırsat bilmeli, iyi değerlendirmeliyiz. Sevgili Peygamber Efendimizin (s.a.v) dünyaya teşrif ettiği bu müstesna gün vesilesiyle, başta tüm İslam âlemi olmak üzere yüce Türk milletinin, İskenderunluların Mevlîd Kandili’ni tebrik ediyor, bu mübarek gün ve gecelerin şehrimize, ülkemize ve tüm insanlığa rahmet, bereket ve huzur getirmesini diliyorum.”

 

“Hz. Peygamberimiz insanlığa Allah’ı öğretti”

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, “Dünyamızı ayrı bir cennet, ahiretimizi ayrı bir cennet haline getirdi.  Âlemlere Rahmet olarak gönderilen, Müslümanların öncüsü, Peygamberimiz Hz. Muhammed. (s.a.v) dünyaya geldiği ve duaların en çok kabul edildiği gün olan Mevlid kandilini 29 Kasım’ı-30 Kasım gününe bağlayan gecede idrak etmenin heyecanını, mutluluğunu yaşıyoruz. Yüce Allah, ırk, dil, yaş, cinsiyet ve sosyal statü farkı gözetmeksizin, sorumluluklarını ve taşıdığı emaneti yeryüzünün halifesi Peygamber efendimize (s.a.v) öğretmiştir. İnsanlık, Allah’a kulluk, bağlılık, itaat bilinciyle hayatı kavramayı, kâinata hikmetle bakmaya, bütün yaratılanlara şefkatle davranmayı, hakkın ve hakikatin yolunda olmayı, adaletten ayrılmamayı, fazileti ve her türlü dünyevi hırsın önünde tutmayı ondan öğrenmiştir. Müminler bütün zamanlarda hem emin olma, hem de emaneti taşıma bilincini, peygamberimizin yaşam örnekleri ve hadisleriyle kavramışlardır.

Hz. Peygamberimizi anarken bu mübarek gecede Allah’a layık bir kul ve peygamberimize layık bir mümin olma niyazında bulunarak ibadetlerimizi yaparken, yaşadığımız evren üzerinde yararlandığımız her türlü dünya nimetleri için Allah’a şükrederek, bol bol dualar edip, günahlarımız için tövbe ve istiğfar etmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle bütün mümin ve inananların 29 Kasım gecesi idrak edeceğimiz Mevlid kandilini tebrik ediyor. Başta Ülkemiz ve İslam Dünyası olmak üzere tün insanlığın Peygamberimizin (s.a.v) yüce örnekliğinden nasiplenerek, feyz almasını Cenabı Mevla’dan niyaz ediyorum.”

“Nefretler sevgiye dönüşüyor”

Ak Parti İskenderun İlçe Başkanı Ayhan Bodur, “Bilindiği gibi O’nun getirdiği din ve bizlere verdiği mesajlarla karanlıklar aydınlığa, nefretler sevgiye dönüşüyor. Bugün, hepimizin üzerinde durması gereken şey de, O’nun güzel ahlakı ve bizlere öğrettikleri olmalıdır. Bugün tüm kırgınlıklar, yerini sevgi ve hoşgörüye bırakmalıdır. İslam âlemi olarak bu gece de, O’nun yüzü suyu hürmetine dualar ederek, O’nun sevgisi etrafında kalplerimizi birleştireceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle Sevgili Peygamberimizin dünyayı şereflendirmesinin yıl dönümü olan Mevlid Kandilinin tüm insanlığa sevgi, huzur, barış ve kardeşlik getirmesini diliyor, başta İskenderun’lu hemşerilerim olmak üzere, bütün İslam âleminin mübarek Mevlid kandillerini tebrik ederim.”

 

 

Bir cevap yazın