Susuz çiftçinin umudu Vali Doğan!

Hatay Valisi Rahmi Doğan, bazı mahalle muhtarları, çiftçiler ve bölgenin kanaat önderleri ile birlikte Amik Ovası’ndaki sulama sorununu değerlendirdi. Mahalle muhtarları, kışın taşkından, yazın da kuraklıktan en çok etkilenen ovadaki üreticilerden pamuk çiftçilerinin yaşadığı sulama sorununu gündeme getirdi.

Ötençay Mahalle Muhtarı Nizamettin Şenel, Maraş Boğazı Mahalle Muhtarı Ali Altın, Paşaköy Mahalle Muhtarı Hasan Şeker, Gülova Mahalle Muhtarı Mustafa Afrin, Topboğazı Mahalle Muhtarı Bilal Alpboğan ile Arpahan Mahalle Muhtarı Yaşar Tohma, Vali Doğan’dan Tahta Köprü Barajı’ndaki suyun Karasu Çayı’na verilmemesi dolayısıyla pamuğunu sulayamayan Amik Ovası’ndaki çiftçilerin sorunlarını Vali Doğan’a aktardı.

Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, İl Jandarma Komutanı Albay Emrullah Büyük’ün de hazır bulunduğu toplantıda, Vali Doğan konunun ivedilikle çözülmesi için ilgili kurumlara talimat verdi.

Su verilecek!

Milletvekili Güzelmansur, Vali Doğan ile görüşmesinin ardından tarlalarını sulayamadıkları için ovada eylem yapan çiftçilere müjdeli haber verdi. Milletvekili Güzelmansur, DSİ Genel Müdürlüğü ile görüşüldüğünü ve 30-40 bin dönüm arazinin sulanması için su bırakılacağını belirterek, konunun takipçisi olacağını ifade etti.

Bir cevap yazın