Türk Gençliği gümbür gümbür geliyor!

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda artistik cimnastik paralel bar kategorisinde finalde yarışan milli sporcumuz Ferhat Arıcan, Türkiye’nin jimnastik tarihindeki ilk olimpiyat madalyasını boynuna taktı.

Japonya’nın başkenti Tokyo’da devam eden 32. Yaz Olimpiyat Oyunları’nda artistik cimnastikte son gün final müsabakalarını üçüncü olarak tamamlayan Ferhat Arıcan bronz madalya kazanarak, tarihe geçti.

FERHAT ARICAN: “BU MADALYA TÜM TÜRKİYE’YE GELSİN”

Tarihi başarının ardından konuşan Ferhat Arıcan, orman kahramanlarına  ve Türkiye’ye moralm olduğu için çok mutlu olduğunu belirterek, “Şu an kelimelerle anlatamayacağım duygular yaşıyorum. Bu tarihi bir madalya. Sadece cimnastik için değil, Türk spor tarihinin büyük emekler karşılığında aldığı bir madalya. Hem ülkemi gururla temsil ettiğim için, hem tarih yazdığım için çok mutluyum. Çok çalıştım, çok emek verdim sonunda hep beraber başardık. Türkiye’de zor zamanlar geçiyor. Kalbimiz orada. Tüm ölenlere baş sağlığı diliyorum. Ormanda çalışanlara biraz moral olabildiyse daha da sevinirim. İnşallah bu madalya Türkiye için bir an önce moral kaynağı olur. Bu madalya tüm Türkiye’ye gelsin” dedi.

Türkiye’ye moral oldular

Yüreklerimizin yangın yerine döndüğü şu günlerde ilklere sahne olan olimpiyatlarda Arıcan’ın yanısıra tekvandoda Hakan Reçber ile Hatice Kübra İlgün bronz madalya, Milli okçu Mete Gazoz’un bireyselde altın madalya, milli güreşçilerden Rıza Kayaalp grekoromen stil 130 kiloda, Yasemin Adar ise 76 kiloda bronz madalya ile moral olurken, kadın voleybolunda çeyrek finalde Güney Kore ile eşleşen Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı da herkese ayrı bir gurur yaşattı.

Bir cevap yazın