DOĞAKA, bölgeye değer katıyor!

Hatay Valisi Rahmi Doğan, Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun ev sahipliğinde düzenlenen Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı(DOĞAKA) 97. Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı. Osmaniye Valisi ve DOĞAKA Yönetim Kurulu Dönem Başkanı Dr. Erdinç Yılmaz başkanlığında, Kahramanmaraş Ramada Otel Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıya Vali Doğan ve ev sahibi Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun’un yanı sıra, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör,  Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, Osmaniye İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Ali Gizlici, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, Kahramanmaraş Ticaret ve sanayi Odası Başkanı Şahin Balcıoğlu, Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Devrim Murat Aksoy, DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız katıldı.

Hatay’dan 14 proje

Osmaniye Valisi ve DOĞAKA Yönetim Kurulu Dönem Başkanı Dr. Erdinç Yılmaz, DOĞAKA’nın faaliyetlerine 2021 Yılı Çalışma Programı çerçevesinde devam ettiğini belirterek, Destek programları kapsamında, 2020 yılı Kasım ayı içerisine ilan edilen ve 20 Milyon TL destek bütçesi bulunan Turizm Altyapısının İyileştirilmesi Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında Hatay’dan 14, Kahramanmaraş’tan 19 ve Osmaniye’den de 6 olmak üzere toplam 39 adet proje başvurusu yapıldığını söyledi.

DOĞAKA’dan bir ilk

DOĞAKA tarafından ilk kez uygulanan “finansman desteği” modelinde yeni programların uygulanabilmesi için hazırlıkların son aşamaya geldiğini anlatan Vali Yılmaz, “ Özel sektörde yatırım yapacak gerçek ve tüzel kişilerin yatırım amaçlı olarak kullanacakları kredinin kar payı ya da faiz giderlerinin ajansımız tarafından karşılanacağı bu programların ilanı için ilgili banka ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile yapılan hazırlıklar tamamlanmak üzeredir. Yeni programların önümüzdeki birkaç hafta içerisinde ilan edilmesi planlanmaktadır. Ajansımızın destek mekanizmaları arasında yer alan Güdümlü Proje Desteği kapsamındaki İskenderun Teknik Üniversitesi Kaynakçılık Mükemmeliyet Merkezi Projesi ile Kahramanmaraş Çağlayancerit Ceviz İşleme ve Paketleme Tesisi Projesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylanmıştır. Her iki projede de uygulama sözleşmeleri imzalanmış ve satın alma süreci başlatılmıştır. Güdümlü Proje Desteği kapsamında yeni projelerin hazırlıkları için çalışmalar devam etmektedir.  Program ve proje bazlı faaliyetlerin yanı sıra araştırma-inceleme çalışmalarına da devam edilmektedir. Bu kapsamda Gastronomi Stratejisi Eylem Planı çalışması tamamlanmıştır. Bölgemizin önemli turizm değerlerinden biri olan yemek kültürü alanında potansiyel yatırım konuları, altyapı yatırımları ve insan kaynaklarının geliştirilmesi gibi birçok konuda tespit ve önerilerin yer aldığı çalışma, ilgililerin ve yararlanıcıların istifadesine sunulmuştur” dedi.

Açılış konuşmasının ardından toplantı, gündem maddelerinin görüşülmesiyle devam etti.

Bir cevap yazın