Son yıllarda sağlık teknolojisi alanındaki gelişmelerle pek çok ‘Yapılamaz’ denilen ameliyatı güvenle yapılabilir hale getiren Hatay Devlet Hastanesi’nde ilk defa Navigasyon Yardımıyla Beyin Tümörü Ameliyatı yapıldı.
Nöronavigasyon denilen sistemin beyin ameliyatlarında kullanılmasıyla, derin yerleşimli, hayati fonksiyonları yöneten beyin bölgelerine daha güvenli bir şekilde ulaşmak mümkün hale geldi.
Hatay Devlet Hastanesi’nde ilk kez kullanılan sistemle yapılan ameliyat, 8 yaşındaki bir hastaya umut oldu. Dr. Murat Kocaoğlu ve Dr. Alaeddin Kerimoğlu baş ağrısı nedeniyle dış merkezde MRG (Manyetik Rezonans Görüntüleme) çekilip beyin tümörü tanısı konulan çocuk hastayı poliklinikte değerlendirdikten sonra Nöronavigasyon sistemi kullanarak bu ameliyatı yapabileceklerini hasta yakınına bildirdi. Başarılı geçen ameliyat sonrası ciddi bir problemi olmayan hasta erken dönemde taburcu edildi.
Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Dr. Murat Kocaoğlu ve Dr. Alaeddin Kerimoğlu, “Hastamız 8 yaşında bir kız çocuğu, tümörü 3. Ventrikül dediğimiz beyin boşluğunun arkasında talamus ve beyin sapı gibi hayati fonksiyon merkezlerinin arasında idi. Bu bölgelerin ameliyatları daha önce hastanemizde yapılamıyordu, hastalar İstanbul, Ankara gibi büyük merkezlere sevk ediliyordu, ancak teknolojik gelişmelerle birlikte bu ameliyatları hastanemizde güvenle yapabilmekteyiz. Bu noktada bizim teşebbüslerimizden ziyade bölge halkına bu hizmetlerin sunulmasında en büyük destekçimiz olan hastane yönetimine Başhekimimiz Dr Mahmut Bayrakçıoğlu’na katkıları için teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.