‘Amik Gölü’nün Son Gözyaşı’ aktı!

Su altı görüntüleme yönetmeni ve belgesel yapımcısı Tahsin Ceylan, uzun bir çalışmanın ürünü olarak Hatay’ın göllerindeki canlı yaşamı yansıttığı “Derinlerdeki Samandağ” ve “Amik Gölü’nün Son Gözyaşı” adlı fotoğraf sergisini sanatseverlerin beğenisine sundu.

Esenboğa Hava Limanı İç Hatlar Gidiş TAV Galeri’de açılan sergide Ceylan’ın Samandağ Sahili, Gölbaşı Kırıkhan ve Amik Gölü’ndeki canlı yaşamını yansıttığı 62 fotoğrafı yer aldı.

Ceylan, her iki serginin de kendi için büyük bir anlam taşıdığını belirterek “Samandağ Sahili istilacı türlerin ülkemiz denizlerine ilk giriş noktasıdır. ‘Derinlerdeki Samandağ’ sergimiz ile bu Keldağ kıyılarındaki egzotik istilacı türlere ve Amik Gölü’nün Son Gözyaşı’nı görsellerle ve bilgileriyle dikkat çekmeyi, antik deniz ticaret yolu olan bölgenin su altı kültürel varlıklarını tanıtmayı amaçlıyoruz” derken, serginin12 Şubat’a kadar açık olacağını ifade etti.

Sergiyi gezen Esenboğa Havalimanı Mülki İdare Amiri Murat Soylu ise havalimanında daha önce birçok sergi açılışı yapıldığını anımsatarak, “Sergi çok anlamlı. Hazineyi yerin altından çıkarıp insanlarımızın bilgisine ve dikkatine sunuyor” ifadelerini kullandı.

 

Bir cevap yazın