Milli mücadelenin başladığı şehirde coşku var

Milli mücadelede işgal kuvvetlerine karşı “ilk kurşunu” sıkarak kurtuluş mücadelesini başlatan Dörtyol’da Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 96. Yıl Dönümü törenlerle kutlanıyor.
Dörtyol Hükümet Konağı önünde Kuvayi Milliye ve Mücahitler Derneği’ne üye bir grup tarafından ilçenin düşman işgalinden kurtuluşunun canlandırıldığı törenlerde günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, “Bugün sükûtun sese, karanlığın ışığa, umutsuzluğun umuda, gözyaşının tebessüme, asaletin atılganlığa dönüştüğü gündür. 9 Ocak Dörtyol’umuzun düşman işgalinden kurtuluşunun 96. Yıldönümü kutlu olsun” dedi.
Şer odaklarının tarihe iyice bakmalı ve gerçeklerle yüzleşmesi gerektiğini söyleyen Toksoy, “Bugün ülkemizi bölmeye çalışan ve bin yılık kardeşliğimizi bozmak ve unutturmak isteyen şer odakları ve bölücülüğü misyon edilmiş acizler, tarihe şöyle bir bakmalı ve gerçeklerle yüzleşmelidirler.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifadesinde yer bulan ”Kırk asırlık Türk yurdu düşman elinde esir kalamaz” ve “Benim en sadık dostlarım Dörtyol’dadır.” sözlerde olduğu gibi Dörtyol, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün izinde yürümeye devam edecektir. Cenab-ı Allah’tan, Milletimize bir daha esaret dolu günler ve Kurtuluş Savaşı yaşatmamasını diliyor ve bunun için dua ediyoruz. Bu vesileyle bütün Dörtyollu hemşerilerimizin 9 Ocak Kurtuluş Bayramı’nı kutluyor, saygı, sevgi ve hürmetlerimi sunuyorum. NE MUTLU TÜRK’ÜM DİYENE..” şeklinde konuştu.

 

Bir cevap yazın