Arsuz’da ‘Çocuk Edebiyatında Mültecilik’ konuşuldu

Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Erasmus+ Gençlik Değişimi kapsamında Ailem Vakfı koordinatörlüğünde Ankara Gençlik Grubunun katılım ve işbirliğiyle ilçede düzenlenen ‘Çocuk Edebiyatında Mültecilik “ projesinin koordinatörlerini konuk etti.

Arsuz’un tanıtımında ve projenin gerçekleştirilmesine destek olan Kaymakam Musa Sarı’ya teşekkürlerini ifade eden proje yürütücüleri, kurumlar arası yapılan görüşmeler neticesinde geleceğe dönük ortak çalışmalar hazırlama kararı aldıklarını ifade etti.

Proje kapsamında, 5 farklı ülkeden gelen proje katılımcılarına Arsuz’un tanıtımının da yapıldığını anlatan Kaymakam Musa Sarı, proje hakkında şu bilgileri verdi: “20-26 Temmuz 2019 tarihlerinde ilçemizde yürütülmüş olan “ Çocuk Edebiyatında Mültecilik “ konusunda Almanya, Bulgaristan, Bosna Hersek, Filistin, Macaristan ve Türkiye’den katılımcılarla ilçemizde çeşitli aktiviteler yapıldı. Proje kapsamında çocuk edebiyatında mültecilik konusunda birçok sosyal ve kültürel etkinlik gerçekleştirildi. Bu faaliyetler sayesinde 5 farklı ülkeden gelen katılımcıların hem mülteciler, hem de yaşadıkları problemler hakkında farkındalık kazanmalarının yanısıra Arsuz’u ve Hatay’ı yakından tanımaları sağlandı” dedi.

Kaymakam Sarı, gerçekleşen ziyaretten duyduğu memnuniyeti de dile getirerek, proje koordinatörlerine teşekkür etti.

Bir cevap yazın