İskenderun Gelişim Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Eser Taşçı, ‘Dünya Aşı Haftası’ kapsamında, aşının koruyucu etkisine dikkat çekerek, aşılamayla birçok enfeksiyon hastalıklarının önlendiğini ifade etti. Bebeklikten, çocukluk dönemine kadarki süreçte yapılan aşıların önemine vurgu yapan Uzm. Dr. Eser Taşçı, belirli dönemlerde çocuklar için ailelere aşı tavsiyesinde bulundu.
Aşının, kişide mikroba karşı antikor oluşmasını sağlayan bir madde olduğunu söyleyen Taşçı, “Yapılan aşı ile mikrop vücuda tanıtılıyor ve çocuk mikropla karşılaştığında hastalığı geçirmemesine veya hafif geçirmesine neden oluyor. Ayrıca toplu aşılamalarla, çeşitli enfeksiyonlardan sadece çocuğu değil, toplumu da korumuş oluyoruz. Aşının bireye hiçbir zararı yoktur. Aksine aşılamayla birçok hastalık yok olmaktadır. Sağlık Bakanlığı’nın çok geniş çaplı aşılama programı sayesinde; verem, kızamık, difteri, tetanoz, boğmaca gibi hastalıklar, ülkemizde artık oldukça azaldı. Bununla birlikte ailelere belirli dönemlerde aşı tavsiyesinde bulunuyoruz. Çocuklarda koruyuculuğu yüksek olan rota virüsü ve menenjit aşılarını hastane bünyesinde yapmaktayız. Rota virüsü aşısıyla, ağır sıvı kaybına neden olan ve barsak hastalığı yapan virüse karşı çocuğu korurken, menenjit aşısı ölümcül meningogok bakterisine karşı koruma sağlamaktadır” dedi.
Çocuk Polikliniklerinde Yeni Dönem
Çalışan ailelere yönelik mesai saatleri sonrası hizmet vermeye başladıklarını da ifade eden Uzm. Dr. Eser Taşçı, “Gelişim Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Polikliniği’nde hizmet saatlerimizi uzatarak; hafta içi 17.00 – 20.00, Cumartesi günü ise 13.00- 16.00 arasında hasta kabulü uygulamasına başladık” dedi.