Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nün (UNESCO) gastronomi alanında ‘Yaratıcı Şehirler Ağı’na dâhil ettiği, kendine has özellikleri ve zengin yemek çeşitliliğine sahip Hatay Mutfağı, İspanya Valencia’da düzenlenen dünyaca ünlü ‘Gastoronoma Yemek Festivali’nde tanıtıldı.
Hatay’a özgü 5 öğün olmak üzere toplamda 14 yemek ve tatlıyı İspanya’da düzenlenen festivalde tanıtma fırsatı bulan Hatay’ın önemli işletme sahipleri ve aşçıları, analıkızlı aş, tepsi oruğu, içli köfte, tepsi kebabı ve Hatay’ın en meşhur tatlılarından biri olan peynirli irmik helvasını dünyaca ünlü gurmelere sundu.
Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Ömer Faruk Çelebi, Hatay’ın birbirinden lezzetli yemeklerini uluslararası arenada tanıtmaktan oldukça mutluluk ve gurur duyduklarını belirterek, dünyaca ünlü gurmelerin katıldığı festivalde Hatay Mutfağı’nın oldukça ilgi gördüğünü ifade etti.