Daha verimli sağlık hizmeti için toplandılar

Kamu Hastaneleri Genel Müdür Yardımcısı Selim Bener, Adana, Gaziantep, Hatay, Kilis, Mersin ve Osmaniye il sağlık müdürleri ve sağlık tesislerinin yöneticileri ile Verimlilik Uygulamaları Bilgilendirme Toplantısı’nda biraraya geldi.

Yüreğir Devlet Hastanesi’nde gerçekleşen toplantıda, daha önce on bölgede 47 ilin katılımıyla düzenledikleri verimlilik değerlendirme toplantısını, bu kez 6 ilin katılımıyla düzenlediklerini ifade eden Bener, toplantıda randevular, acil, yatışlar, sevkler, ameliyatlar ve tıbbi alanda her ne kadar konu varsa onlarla ilgili verimlilik analizlerinin ele alınacağını ifade etti.

Geçen yıl kamu hastaneleri açısından yaklaşık 7,5 milyonun üzerinde yatan hastaya tedavi hizmeti sunulduğuna dikkati çeken Bener, “Bizim en büyük önceliklerimizden bir tanesi, Bakanlık olarak nitelikli yatakların sayılarının arttırılması. Bugün baktığımızda 140 binin üzerinde yatağımız var ve bunların yüzde 60’ını bir ve iki kişilik odalardan oluşan nitelikli yataklar haline getirmiş durumdayız. Yeterli mi, tabi Bakanlık olarak emeğimiz var, gayret ediyoruz inşallah artırmak için de çabalarımız devam ediyor” dedi.

“Evde sağlık hizmetini önemsiyoruz”

Evde Sağlık Hizmeti’nin de önemli olduğunu vurgulayan Bener, “Artık yataklı tedavi kurumu dediğimiz zaman sadece hastanelerde sunmuş olduğumuz hizmetlerle sınırlı değil. Takipli, aktif hasta sayımıza baktığımız zaman da 400 binlere yaklaştığını görüyoruz, ziyaret sıklığımız tabi ki çok daha fazla” diye konuştu.

Sınır ötesi sağlık hizmetleri

Sınır dışında da sağlık hizmetlerinin sürdüğünü aktaran Bener, “Azez, Bab, Marea, Çobanbey hastanelerimiz var. Suriye görev gücümüz burada büyük bir fedakarlıkla hizmetlerini yerine getirmeye gayret ediyor. Sadece kendi sınırlarımız ve birazcık sınırımızın ötesinde değil, Sudan, Somali, Bangladeş’te hastanelerimiz var. Açılacak olan dostluk hastaneleri de mevcut. Oraların da etkili, verimli bir şekilde yönetilmesi büyük önem arz ediyor” dedi.

 

Bir cevap yazın