Festival programını ayrıntılarıyla anlattı

Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, Milli Mücadelede düşmana ilk kurşunun Dörtyol’dan atılmasının 100. Yılı kutlamaları kapsamında 1-4 Kasım 2018 tarihlerinde gerçekleştirilecek ‘5. Dörtyol İlk Kurşun Kültür Sanat ve Turunçgil Festivali hakkında ilçedeki işadamlarını bilgilendirerek, destek istedi.

Başkan Yaşar Toksoy’un ev sahipliğinde, makam odasında gerçekleşen  toplantıya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ercan Yıldırım, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ahmet Bölükbaşı, Şoförler ve Otomobilciler Odası Yavuz Çelebi, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Ali Gün ile ilçede faaliyet gösteren büyük ölçekte fabrika işletmeleri, yetkilileri ve yönetim kurulu başkanları katıldı.

5’nci Dörtyol İlk Kurşun Kültür Sanat ve Turunçgil Festivali ile ilgili bilgiler aktaran Başkan Yaşar Toksoy, “Milli Mücadele’de İlk Kurşun’un atılışının 100. yıl dönümü kapsamında birçok program hazırladık. Bunlar kültür sanat faaliyetleri, sportif faaliyetler, açık hava konserleri gibi birçok programı üzerinde mesai arkadaşlarımız ile birlikte toplumumuzun beklentilerini de katarak hazırlıklarımızı tamamladık. Kutlamalar da sempozyumlar, fotoğraf sergileri, İlk Kurşun tiyatrosu, 81 İl 81 Okul İlk Kurşun Projesi, futbol, voleybol, basketbol, Türkiye geneli Satranç turnuvası, Atlı cirit ve oklu gösterileri, Açık Hava konserlerimiz ile vatandaşlarımızın karşısına çıkacağız. Sizlerin desteği ve katkılarıyla bu organizasyonun altından kalacağımıza inanıyorum” dedi.

İş adamları ise, toplantıdan dolayı Başkan Yaşar Toksoy’a teşekkür ederek, ‘Milli Mücadele’de ‘İlk Kurşun Atılışı’nın 100. yıl dönümüne katkı sağlamak üzere, üzerlerine düşen görevi yerine getireceklerini ifade etti.

Bir cevap yazın