Brezilya Cumhurbaşkanlığı’na hem Antakyalı, hem de Osmanlı Torunu aday

Brezilya’da yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 8 aday arasında ikinci tura kalmayı başaran Antakya asıllı Fernando Haddad, cumhurbaşkanlığı için bir adım daha yaklaştı. Brezilya’da yeni dönem Cumhurbaşkanı olmak için yarışan adaylardan ‘Osmanlı torunu’ olarak anılan İşçi Partisi adayı Fernando Haddad “Yeni mutlu insanlar” sloganıyla katıldığı seçimin ilk turunda yüzde 29,1’de kalarak ikinci olurken, güçlü rakibi Sosyal Liberal Parti’nin adayı Jair Bolsonaro ise ‘Brezilya her şeyin üstünde” sloganıyla yarıştığı seçimde geçerli oyların yüzde 46,1’ini alarak ilk sıraya yerleşti.

İki aday 28 Ekim’de yapılacak olan ikinci turda cumhurbaşkanlığı için bir kez daha yarışacak. En yüksek oy alan iki adayın yarışacağı ikinci turun galibi Brezilya Cumhurbaşkanı olacak.

Dedesi, Fransa’nın Hatay’ı işgalinde Osmanlı saflarındaydı

Aslen Hatay asıllı olan Fernando Haddad, 1. Dünya Savaşı sırasında Antakya Ortodoks Kilisesi Papazlığı yaparken Fransa’ya karşı Osmanlı saflarında yer alan dedesi nedeniyle ‘Osmanlı Torunu’ olarak biliniyor. Fernando Haddad’ın dedesi Habib, İstiklal Harbi’ne destek vererek Hatay’daki Fransız işgaline karşı mücadele etmiş liderlerden birisiydi.

 

 

Bir cevap yazın