İskenderun Fırıncılar Odası Başkanı Mahmut Şenöz, fırınlarda normal 200 gramlık somun, pide ve kebap ekmeklerinin eskiden olduğu gibi 1 liraya, Ramazana özel olarak çıkartılan ‘Susamlı Ramazan Pideleri’nin ise 300 gram olarak 2 liradan satışa sunulduğunu söyledi. Özel Ramazan pidelerinin gerek iftar öncesi ve iftar vaktinde, gerekse de kısmen sahurda üretilip, satışa sunulduğunu belirten Şenöz, fırınlardaki diğer ekmek çeşitlerinin de vatandaşın beklenti ve talebi doğrultusunda çıkartılmaya devam ettiğini vurguladı.
“Ekmek israfına dikkat”
Özellikle Ramazan ayında ekmek israfının arttığına dikkatleri çeken İskenderun Fırıncılar Odası Başkanı Mahmut Şenöz, “Ülke genelinde ortalama her 10 ekmekten biri çöpe gidiyor. Bu oran turistik yörelerimizde ise biraz daha artıyor. Ramazan Ayı’nda toplu iftarlardaki ekmek israfı da iç acıtacak dereceye ulaşıyor. Tüm vatandaşlarımızdan ve iftar yemeği veren kurum ve kuruluşlardan ricamız; yiyecekleri kadar ekmek satın alsınlar. Böyle bir yol izlersek, ekmek israfı azalır ya da tamamen biter. Esasen ekmek israfı yılın her ayı karşımıza çıkan bir durum. Herkes yiyeceği kadar ekmek satın alır ve bunu özenle tüketirse israfın da önünde geçmiş oluruz. Fırıncılar olarak sadece Ramazan Ayı’nda değil her zaman vatandaşlarımıza en kaliteli ekmeği üretmek ve sunmak arzusundayız. Vatandaşlarımızın gönül rahatlığıyla ekmek yemeleri için üretimde tüm temizlik ve hijyen şartlarını en üst seviyede tutmaya çalışıyoruz. Odamıza kayıtlı fırınlarda ekmeklerin sağlıklı bir biçimde bakkallara, yemekhanelere ve lokantalara ulaştırılması konusunda da titiz bir çalışma içerisindeyiz. Fırın içi satışlarımızda da, sağlıklı ekmek sunumu konusunda çok hassasız” dedi.