Bakın ‘Mimar Sinan Parkı’ nereye yapılacak?

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’i makamında ziyaret eden Mimarlar Odası İskenderun Temsilcilik Şube Başkanı Koray Tanın ve yönetimi, belediye işbirliğiyle hayata geçirecekleri ‘Mimar Sinan Parkı’ ile ilgili bilgiler verdi.

1,5 yıllık bir çalışmanın ürünü olarak hayata geçirilecek olan projenin, Deniz Müzesi karşısındaki Fransız Mezalimi Anıtı’nın bulunduğu yeşil alanda hayat bulacağını söyleyen Koray Tanın, sahildeki yeşil dokunun bozulmayacağını dile getirdi.

Mimarlık tarihinin büyük dehası olarak bilinen Mimar Sinan’ın heykelinin de yerleştirileceği parkı İskenderun’a kazandırmalarına destek olan Belediye Başkanı Seyfi Dingil’e teşekkür eden Tanın, proje hazırlama sürecine de değindi.

“Her proje zordur”

Mimar Sinan Parkı’nı İskenderun’a kazandırmaktan mutluluk duyacaklarını dile getiren Tanın, “Başkanımızla 1,5 yıldır Mimar Sinan Anıt Park Alanı’yla alakalı bir proje çalışmamız oldu. Proje çalışmasının altyapısını oluşturmak, oluşturduktan sonra yerin belirlenmesi çalışmalarını yapmak üzere harekete geçtik. Bu konuda gerek başkanımız, gerek siyasi parti temsilcileri bizlere çok destek verdiler. Çok şükür yerimiz belirlendi. Sahil şeridinde bulunan Fransız Mezalimi Anıtı’nın bulunduğu yeşil alanda parkımızı yapacağız. Oranın peyzajını bozmadan, yeşili koruyarak hareket edeceğiz. Bildiğiniz gibi her proje zordur, bitirmesi de zordur. Ama önemli olan işe başlamaktır. Ben yapmış olduğu hizmetlerden dolayı başkanıma çok teşekkür ediyorum” dedi.

“İskenderun’a güzel bir eser kazandıracağız”

Mimar Sinan Anıt Park Alanı’nın İskenderun’a kazandırılacak güzel bir eser olacağını söyleyen İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ise, “Geçen yıldan bu yana sahil bandında Mimar Sinan Parkı için başlattığımız projede Koray başkanımın dediği gibi yer belirlemesi yapıldı. Yapılacak parka Mimar Sinan’ın güzel bir büstünü yerleştirip, gençleri, bilim, sanat ve kültüre dair heveslendirmek amacındayız. Çevre düzenlemesi ve ışıklandırmalarla parkımızı yakın bir zamanda İskenderun halkımızın hizmetine açacağız” şeklinde konuştu.

 

Bir cevap yazın