Kan bağışına sosyal etki

Türk Kızılayı İskenderun Kan Merkezi Müdürü Volkan Karaca, Atatürk Anıt Alanı’nda düzenlenen resmi törenler, sosyal etkinlikler ve kutlama programlarının kan bağışı sayısını arttırdığını söyledi.  Kızılay Kan Evi’nin kan bağışını arttırmak ve farkındalık oluşturmak için yapmış olduğu çalışmalara İskenderunlular’ın büyük destek verdiğine dikkat çeken Karaca, vatandaşların artık kan bağışı ile kök hücre bağışı ayırımını yapabildiğini belirterek, herkesi kan bağışına davet etti.

Çalışma saatlerini Atatürk Anıt Alanı’ndaki etkinliklere göre ayarladıklarına da vurgu yapan Volkan Karaca, “Türk Kızılayı olarak, resmi törenlerin yanısırna STK’lar tarafından düzenlenen etkinliklere de katılarak kan bağışını arttırmaya çağırıyoruz. Bildiğiniz gibi geçtiğimiz hafta Turizm Haftası’ydı. Türk Kızılayı İskenderun Şube Başkanımız Ümit Günay’ın destekleriyle çalışma saatlerimizi Anıt Alanı’nda düzenlenen etkinliklere göre ayarladık ve şubedeki gönüllü arkadaşlarımızla birlikte kan bağışı ve kök hücre bağışlarını aldık.  Düzenlenen etkinliklerle kan bağışlarımızda günlük yaklaşık 20-30 ünite artış oldu. İskenderun Halkı, kan bağışı konusunda oldukça duyarlı. Biz yine buradan çağrıda bulunalım istiyoruz; vatandaşlarımız kan bağışı desteklerine devam etsinler. Kızılay Kan Evi’mizde haftanın yedi günü 10.30-18.30 saatleri arasında bağışçıları bekliyoruz” dedi.

“Kök hücre farkındalığı oluştu”   

Kök hücre bağışında da İskenderun’da ciddi bir artış olduğunu dile getiren Volkan Karaca, “Kök Hücre konusunda vatandaşlarımız oldukça bilinçli. Kan bağışı ve kök hücre bağışı ayrımını yapabiliyorlar. Sadece kök hücre bağışı için bile kan evimize gelen vatandaşlarımız var. Kök hücre de sadece bir tüp fazladan kan örneği alıyoruz. Örnek olarak alınan doku faktörleri veri tabanında tutuluyor ve verilere uyan bir hasta bulunduğunda, hayat kurtarabiliyor. Bu sebeple, ‘Kan hayat kurtarır’ sloganıyla tüm vatandaşlarımız kan bağışında bulunsunlar istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

Bir cevap yazın