İGEV’in ‘Atatürk’ hassasiyeti

İskenderun Güney Eğitim Vakfı(İGEV) Yönetim Kurulu Üyeleri, toplumsal duyarlılık ve sosyal sorumluluk anlayışı içerisinde Düğünyurdu İlkokulu’na ‘Atatürk Büstü’ yaptırarak, örnek tavır sergiledi. Düğünyurdu İlkokulu Müdürü Özkan Siler’den okulun ‘Atatürk Büstü’ne ihtiyacı olduğunu öğrenen eğitim gönülleri, bu önemli eksikliği gidermek için harekete geçti.  Yapımı tamamlanarak, okul bahçesinin en güzel yerine monte edilen büstün açılışı törenle gerçekleşti.

İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tuğrul, Sosyal Hizmetler Vakıf Müdürü İbrahim Yıldırım, Okul Müdürü Özkan Siler, Düğünyurdu Mahalle Muhtarı Bestami Kaya, öğretmenler, veliler ve öğrencilerin katıldığı törende, Atatürkçü, Cumhuriyetin temel ilkelerine bağlı, çağdaş, laik bir gençlik yetişmesine katkı sunan İGEV Yönetim Kurulu Başkanı Şefik Uyar ve yönetim kurulu, vakfın amacına yakışır bir şekilde gerçekleşen Atatürk Büstü açılış töreninde gurur dolu anlar yaşadı.

“Eğitime ışık tutanlara ihtiyacımız var”

İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tuğrul, eğitim gönüllülerinden oluşan İGEV yönetimine duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederek, “Gençlerimize ve eğitime hizmet edenlere, ışık tutanlara, eğitim gönüllülerine, hayırseverlere memleket olarak daima ihtiyacımız var. Devlet millet el ele olunca aşamayacağımız engel yoktur” dedi.

İskenderun Güney Eğitim Vakfı Dönem Başkanı Şefik Uyar ise, “Genç, idealist bir Cumhuriyet Öğretmeni olan Özkan Müdürümüzü duyarlılığından dolayı kutluyoruz. Onun bu haklı ve önemli talebi karşısında duyarsız kalamazdık. Okulumuza yakışır bir ‘Atatürk Büstü’ yapımını memnuniyetle üstlendik. Eğitim, gençlik, Atatürk ve Cumhuriyet deyince bizler için akan sular durur. İGEV olarak bu kapsamda ülkemize hizmet vermekten daima onur duyarız. Vakfımızın değerli üyeleri Ümit Akçalı ile Talat Çiçek’e katkılarından dolayı teşekkür ederiz. Emeği geçenlere ve Yönetim Kurulu üyelerimize de teşekkür ederiz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Atatürk heykelinin açılış kurdelesi davetliler ve öğrenciler tarafından kesildi.

 

Bir cevap yazın