Ayla Kutlu İskenderun’a niye geldi?

Türk Edebiyatı’nın öncülerinden İskenderunlu ünlü yazar Ayla Kutlu, General Şükrü Kanadlı İlkokulu’nu ziyaret ederek, kendi adını taşıyan 2-E Sınıfı öğrencileriyle buluşmak amacıyla baba ocağına geldi.

Öğrencilerin ve okul öğretmenlerinin okuma bilincini geliştirmek ve yazarları tanıtmak amacıyla hazırladıkları ‘Paraşüt’ adlı kitap gazetesi dolayısıyla her sınıfında farklı bir yazarın hayat bulduğu okulda, Ayla Kutlu adını taşıyan 2-E sınıfını ziyaret eden ünlü yazar, öğrencilerin sevgi seliyle karşılanırken, duygu dolu anlar yaşadı.

Üzerinde resmi ile birlikte Ayla Kutlu Sınıfı ve özgeçmişinin de yer aldığı sınıf kapısını gördüğünde şaşkınlığını gizleyemeyen ünlü yazar Ayla Kutlu,  büyük bir heyecanla girdiği sınıfta öğrencilerin sevgi seliyle karşılaştı.

Öğrencilere okuma ve yazmaya dair aydınlatıcı bilgiler verdikten sonra, meraklı gözlerle bakan öğrencilerin sorularını yanıtlayan Kutlu’ya, içerisinde kendisine de yer verilen Paraşüt Gazetesi’ni Ayla Kutlu Sınıfı öğretmeni Berrin Cihnioğlu takdim etti.

Okul gazetesinin incelerken, kendi adını taşıyan sayfanın her satırını dikkatle okuyup, öğrencilerin sevgilerini şiirler ve yazılarla dile getirdikleri resimleri inceleyen Ayla Kutlu, diğer öğrenci buluşmalarına nazaran hafızasına kazınan bir buluşmaya konuk oldu.

Öğretmenler odasında okul öğretmenleri ile de bir araya gelen Yazar Ayla Kutlu, öğrencilere kitap sevgisini aşılayan öğretmenlerle kitap sevgisi ve eğitim sistemi üzerine de roman tadında keyifli bir sohbet gerçekleştirdi.

Paraşüt Gazetesi’nin mimarı General Şükrü Kanadlı İlkokulu Kütüphanecilik Kulübü Danışman Öğretmeni Gül Çelikezen’in daveti üzerine Ayla Kutlu ziyaretinde hazır bulunan ve daha önceki yıllarda öğrencileri Muzaffer İzgü, Gülsüm Cengiz, Sevim Ak ve pek çok yazarla buluşturan İskenderun Entelektüel Kitabevi Sahibi Kemal Düz de yazmış olduğu ‘Yedi Dağın Ardı Aybastı’ kitabını imzalayarak Kutlu’ya takdim etti.

General Şükrü Kanadlı İlkokulu Öğretmenleri adına, ünlü yazar Ayla Kutlu’ya nazik ziyaretinden ve öğrencilerle buluşmasından dolayı teşekkür eden Öğretmen Gül Çelikezen, Ayla Kutlu’nun ziyaretinin aydınlık yarınlarımız olan öğrencilere kitaplarla dost olmaları ve kitapların gücüne inanmaları için ışık yaktığını ifade etti.

 

 

 

Bir cevap yazın