Eğitim emekçileri yoksulluğun belgelerini yaktı!

Eğitim-Sen İskenderun Şubesi Üyeleri, TÜİK’in memur maaşları için açıkladığı enflasyon farkına ve hız kesmeden devam eden zam sağanağına tepki göstermek amacıyla bordro yakma eylemi gerçekleştirdi.

İskenderun Sağlıklı Yaşam Parkı’nda bir araya gelerek, ‘Sanal rakamlara göre “enflasyon farkı” değil, insanca yaşamaya yetecek bir ücret istiyoruz!” talebini haykıran eğitim emekçileri, zamlar karşısında maaşlarının ceplerine girmeden buharlaştığına dikkat çekti.

Eğitim emekçileri adına açıklama yapan Eğitim Sen İskenderun Şube Başkanı Mustafa Ünsal, en düşük maaşın yoksulluk sınırı üzerine çıkarılması gerektiğini belirterek, “Ülke tarihinin belki de en zor döneminden geçiyoruz. Bir avuç mutlu azınlık dışında kalan 84 milyon olarak ülkeyi yönetenlerin aldığı kararların faturasını daha fazla işsizlikle, daha fazla yoksullukla ödemeye devam ediyoruz. Çarşıda, pazarda, mutfakta yaşadığımız gerçek enflasyon çoktan yüzde 150’yi aştı. Bizim için en önemli kalem olan gıda enflasyonu ise yüzde 200’ü buldu. Buna karşın kamu emekçileri olarak maaşlarımızda yaşanan artış ‘Toplu sözleşme’ artışları ve enflasyon farkları ile sadece yüzde 44’te kaldı. Bu karanlık tabloya rağmen iktidar sözcüleri her fırsatta ‘enflasyon tüm dünyada rekor’ kırıyor bahanelerinin arkasına saklanıyor. Tüm bunlar yetmezmiş gibi bugün gelinen noktada TÜİK tarafından 90 yıldır yapılan enflasyon hesaplaması bile terk edilmiştir. TÜİK artık ‘enflasyon sepetindeki’ 400’den fazla mal ve hizmetin fiyat değişimlerini paylaşmadan, kafasına göre enflasyon verisi açıklar hale gelmiştir. Bugün burada yoksulluğumuzun belgesi olan bordrolarımızı yakarken tüm kamu emekçilerini bir kez daha; Hepimizin temel talepleri olan ‘Güvenceli Bir Çalışma Yaşamı ve İnsanca Yaşamaya Yetecek Bir Ücret’ taleplerine sahip çıkmaya, Emeğin Haklarını Korumak İçin KESK’e Bağlı Sendikalarda Örgütlenmeye birlikte mücadeleye çağırıyoruz!” dedi.

Bir cevap yazın