İskenderun Teknik Üniversitesi(İSTE) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi 2025-2026 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Merkez Kampüs Mavi Salon’da düzenlenen törene İSTE Rektörü Prof. Dr. Mehmet Duruel, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Erdoğan Kanca ve Prof. Dr. Nazif Çalış, Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yasemin Bircan Yıldırım, akademik ve idari personel ile öğrencilerin aileleri katıldı. Programda dereceye giren öğrencilere ödül takdimi, bölüm birincisinin adını mezuniyet kütüğüne çakması ve mezuniyet pastasının kesilmesinin ardından, mezunlar temsili diplomalarını alarak mezuniyet sevincini yaşadı.

Törende konuşan Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yasemin Bircan Yıldırım, su ürünleri mühendislerinin sürdürülebilir üretim, gıda güvenliği ve su kaynaklarının korunmasında önemli sorumluluklar üstleneceğini ifade etti.

Öğrencilere hayatlarının yeni döneminde başarılar dileyen Rektör Duruel ise suyun ve denizlerin stratejik önemine dikkat çekerek, mezunlarımızın bilgi, sorumluluk bilinci ve vatan sevgisiyle ülkemizin denizcilik ve su bilimleri alanındaki gelişimine önemli katkılar sunacağına olan inancını dile getirdi.

Kep atma töreniyle büyük bir heyecana sahne olan program, mezunların aileleri ve akademisyenlerle birlikte çektirdiği hatıra fotoğraflarıyla sona erdi.


