İskenderun’da miniklerden ‘Hayatla yarışılmaz’ mesajı!

Trafikte can kayıplarını ve kazaları önlemeye yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla ‘Hayatla yarışılmaz’ mottosuyla kutlanan Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası dolayısıyla İskenderun’da çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Kentteki bir alışveriş merkezinde oluşturulan etkinlik alanında çocuklar ve gençlerin trafik güvenliği hakkında bilgi sahibi olmasının önemi anlatıldı.

Emniyet, jandarma ve Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından çocuklara çeşitli broşür, boyama kitapları ve anahtarlık hediye edilirken, kurulan stantlara vatandaşlar ve çocuklar ilgi gösterdi. Sağlık ekipleri, olası trafik kazalarında ilk yardımın hayat kurtarmada büyük önem taşıdığını anlattı ve çocuklara ilk yardım tekniklerini gösterdi.

Yılın en iyi sürücülerine örnek davranışlarından dolayı plaket ve hediye takdim edilen farkındalık etkinliğine Hatay Vali Yardımcısı Can Atak, İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Belen Kaymakamı Mahmut Yılmaz, Hatay İl Emniyet Müdürü Kadir Gökçe, İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş ile çok sayıda davetli katıldı.

Kaymakam Demiryürek, Trafik kurallarına uymanın hayat kurtardığını belirterek, “Birlikte hareket ederek daha güvenli bir trafik ortamı oluşturabiliriz” mesajı verdi.

Hatay İl Emniyet Müdürü Kadir Gökçe de Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası dolayısıyla  daha sonra Bölge Trafik Uygulama Noktasına eşlik ederek, araç sürücüleri ile sohbet etti, çocuklara hediye takdim etti.