DTO’dan önce eğitim, sonra balık ekmek ziyafeti

İMEAK DTO İskenderun Şubesi, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğiyle Akçay İlkokulu’ndaki öğrencilere balık tüketiminin önemi, gıda hijyeni, su israfı ve verimliliği seminerleri verdi.

Etkinliğe İskenderun Koordinatör Kaymakamı Miyase Demirkoparan, Hatay İl Tarım Müdürü Abdurrahman Türkmen, İMEAK DTO İskenderun Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kutlu, Şube Müdürü Ahmet Taştekin, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Sinan Uğurlu, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne bağlı görevliler katıldı.

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünden Su Ürünleri Yüksek Mühendisi Aliye Yeter Serçelik “Balık Sağlıktır”, Gıda Mühendisi Derya Parlar “Gıda Hijyeni”, veteriner hekim Melih Aytekin Hayvan sevgisi ve Gıda mühendisi Levent Müslüm Çoban da su verimliliği ve su israfı konusunda öğrencilere eğitim verdi.

Başkan Kemal Kutlu, denizlerimizin korunması ve deniz canlıların yeni nesillere tanıtılması amacıyla geçtiğimiz dönemde olduğu gibi bundan sonraki dönemlerde de İMEAK DTO İskenderun Şubesi olarak öğrencilere yönelik eğitim etkinliklerinin devam edeceğini, İskenderun Körfezini ve denizlerimizi korumanın yeni nesilleri bilinçli eğitmekle olabileceğini ifade etti.

Seminerin ardından, öğrencilere balık ekmek dağıtıldı.

Balıkçı Barınağı’nda inceleme

Hatay İl Tarım Müdürü Abdurrahman Türkmen etkinliğin ardından, depremde hasar gören ve onarımı devam eden İskenderun Balıkçı Barınağı’nda çekek yeri ve betonlama çalışmalarını yerinde inceledi. İskenderun Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Yücel Dalgıç ve balıkçılarla istişarelerde bulunan Türkmen, balıkçıların sorunlarını dinledi.