İskenderun’da bayramlaşma geleneği bozulmadı

İskenderun’da Ramazan Bayramı dolayısıyla düzenlenen protokol halk bayramlaşması, yüzyıllardır var olan barış, kardeşlik ve hoşgörü ortamının özelliğini ve güzelliğini bir kez daha gözler önüne serdi.

İskenderun Kaymakamlık binası avlusunda, Kaymakam Murat Sefa Demiryürek ev sahipliğinde sevinç ve coşkuyla düzenlenen bayramlaşmada, halk ile devlet buluşmasının en güzel örneği sergilendi.

Ak Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hakan Tutucu, AK Parti MYK üyesi Orhan Karasayar, İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez, kent protokolü, askeri ve sivil erkan, STK temsilcileri, siyasiler, İskenderunspor Kulüp yönetimi, teknik heyet ve takım kadrosu katıldı. Bayramlaşmanın sürpriz konuğu ise İskenderun’un bir önceki Kaymakamı, şu anki Gaziosmanpaşa Kaymakamı İskender Yönden oldu.

Konuklarını girişte karşılayan ev sahibi Kaymakam Murat Sefa Demiryürek, yoğun kalabalığa rağmen vatandaşlarla tek tek tokalaşarak bayramlaştı.

Birlik ve beraberliğimizin temel taşlarından olan bayramların gelenek ve göreneklerin kuşaktan kuşağa aktarılmasına vesile olduğundan herkes için büyük anlam taşıdığını söyleyen Kaymakam Murat Sefa Demiryürek, “Rahmet, merhamet ve bereket ayı mübarek Ramazan-ı Şerif’i geride bırakarak; yaralarımızı devlet-millet el ele, omuz omuza vererek dayanışmayla sardığımız, muhabbetle kucaklaştığımız bir bayrama daha kavuşmuş bulunuyoruz. Birlik ve beraberliğimizin temel taşlarından olan bayramlarımız, gelenek ve göreneklerimizin kuşaktan kuşağa aktarılmasına vesile olduğundan, hepimiz için büyük anlam taşımaktadır. Toplumsal barışın, uzlaşmanın, barışın, sevgi ve kardeşliğin en güzel şekilde tezahür ettiği Ramazan Bayramı’nın aziz milletimize, İslam alemine ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini diliyor, Ramazan Bayramı’nızı tebrik ediyorum” dedi.