Hatay’da Avukatlar Günü hüzünle kutlandı

Hatay Barosu, 5 Nisan Avukatlar Günü sebebiyle Antakya Atatürk Anıtı’na düzenlediği çelenk sunma töreninde birlik ve beraberlik içinde, depremde yitirdikleri meslektaşların anısını hukukun koruyucu gücüyle yaşatma sözünü yineledi.

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende Atatürk Anıtı’na çelenk sunan avukatlar, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Hatay Adliyesi’nde Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023’te meydana gelen depremde hayatını kaybeden avukatlar anısına yaptırılan anıta karanfil bıraktı.

5 Nisan Avukatlar Günü’nü buruk bir şekilde kutladıklarını ifade eden Hatay Barosu Başkanı Erhan Nizamoğlu, “Bugün hukukun üstünlüğü için özveriyle çalışan tüm meslektaşlarımızın ‘Avukatlar Günü’nü anlamlı bir saygıyla anıyoruz. Hatay’da yaşanan deprem felaketinde aramızdan ayrılan değerli avukatlarımızı özlem ve hüzünle yad ediyoruz. Onların danışmanlıkla sürdürdüğü adalet mücadelesi, mesleğimizin onurlu çizgisini geleceğe taşıyacak. Kaybettiğimiz meslektaşlarımızın her biri bizim için değerli, her biri hafızamızda canlı kalacak. Ruhsal yasımızı ifade ederken, ailelerine ve sevdiklerine bir kez daha başsağlığı diliyoruz. Unutmadık, unutmayacağız” dedi.