+1 farkla ‘Rengimiz Belli Olsun’!

İskenderun Gençlik Merkezi ile Türkiye Down Sendromlular Derneği işbirliğiyle 21 Mart Dünya Down Sendromu günü dolayısıyla düzenlenen ‘Rengimiz Belli Olsun’ farkındalık etkinliği, renkli bir görsel şova dönüştü.

Tasarım, Geri Dönüşüm, Sanat, Oyun gibi atölyelerin olduğu etkinliğe İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İskenderun Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Keskin, Türkiye Down Sendromlular Derneği Kurucu Genel Başkanı Fulya Ekmen, aileler ve gençler katıldı.

Renkli görüntülere sahne olan etkinlikte özel gençler halk oyunları gösterisi, palyaçolar, dans ve müzik eşliğinde doyasıya eğlenirken, aileleriyle birlikte keyifli bir gün yaşadı.

Çocuklarla bire bir ilgilenen İskenderun Kaymakamı M. Sefa Demiryürek ve İskenderun Belediye başkanı M. Fatih Tosyalı, aileleriyle sohbet edip çocuklar hakkında bilgiler alırken, hep birlikte “Gerçek dostlar kromozom saymaz” mesajı verdi.

Türkiye Down Sendromlular Derneği Kurucu Genel Başkanı Fulya Ekmen, “21 Mart Dünya Down Sendromlular Günü bizim için çok önemli bir gün. İskenderun’da da 21 Mart’ı Down Sendromlu gençler, diğer engelli gençler ve çocuklarla beraber kutladık. Öncelikle ev sahibine, İskenderun Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Keskin’e teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Böyle anlamlı bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren İskenderun Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Keskin de, “2015’den beri engelsiz atölyemiz var. Bu kapsamda down sendromlular, otizmliler ve farklı engelli gruplarından bir sürü gencimiz bizimle birlikte çalışmalarını sürdürüyor. Bugün de onların yıl boyunca yaptıkları etkinliklerdeki programlarını sunmalarını istedik. Çok eğleniyorlar. Onların mutlulukları bizim için çok önemli. Biz İskenderun Gençlik Merkezi ailesi olarak her zaman şunu söylüyoru; Onlar için sadece yılın bir günü değil, her zaman yanında olduğumuzu sadece sözde değil, icraatta da göstermeye çalışıyoruz. Bu anlamda da hepsi burada olduğu için çok mutluyuz” şeklinde konuştu.

Keskin ayrıca, programa katılarak kendilerini yalnız bırakmayan İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek ile Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’ya teşekkür etti.