Sırrı Bahadırlı, Arsuz’u ‘İyi’ analiz etti!

Sorunları yerinde tespit edip, ona göre çözüm planı oluşturan İyi Parti Arsuz Belediye Başkan Adayı Süleyman Sırrı Bahadırlı, Nardüzü Mahallesi’nde oluşturulan moloz döküm sahasına değinerek, halk sağlığı için oluşturduğu tehlikelere dikkat çekti.

Moloz döküm sahasının dağdan eser rüzgar koridoruna yapıldığı için, Nardüzü’nden savrulan kanserojen madde içerikli asbesti her rüzgarla beraber ilçedeki tüm vatandaşların solumak zorunda kaldığını söyleyen Bahadırlı, yerel yöneticilerin rutin belediyecilik hizmetlerinin yanısıra insan sağlığına zarar veren risklerin ortadan kaldırılmasında da sorumlu olduğunu dile getirdi.

Bir işi yapmış olmak için değil, planlı, programlı ve doğru yapmak gerektiğini söyleyen Sırrı Bahadırlı, “Değerli hemşerilerim, yaşadığımız büyük depremin yaralarını sarmaya çalışırken, karşılaştığımız bir başka tehlikeye dikkatinizi çekmek istiyorum: Asbest… Depremle birlikte yıkılan binalardan çıkan molozlardaki asbest ne yazık ki aramızda. Molozların ince düşünülerek, doğru konumlara dökülmesi gerekir. Fakat Nardüzü bölgesine dökülen molozlardan asbest maddesi rüzgarla birlikte şehrimize yayılıyor. Yeniden inşa sürecinde sağlığımızı korumak ve geleceğimizi güvence altına almak için bu yanlışı düzeltmek zorundayız” dedi.