‘Hatay’ı birlikte ‘İYİ’leştireceğiz!’

İyi Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nusret Cömert, İskenderun Aziz Corç(Georgios) Rum Ortodoks ve İskenderun Karasun Manuk Ermeni Kiliseleri’ni ziyaret ederek, vakıf ve kilise yönetimleriyle bir araya geldi.

Ziyaretlerinde İskenderun Aziz Corç (Georgios) Rum Ortodoks Kilisesi Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı Can Teymur ile İskenderun Karasun Manuk Ermeni Kilisesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Tabaş tarafından karşılanan Nusret Cömert, 6 Şubat depremlerinde yaşanılan zor süreçte kiliseleri de zarar gören vakıf yöneticilerine geçmiş olsun dileklerini iletti.

“Hatay yeniden’ vizyonundan bahseden Cömert, “Kimliğim; Atatürk, vizyonum onun ilke ve inkılapları. Gittiğim her yerde bunu açık yüreklilikle söylüyorum. Ben siyaset yapan biri değilim. Bugüne kadar siyasetin içinde yer almadım, hep yaptığım işlerle gündemde oldum. Çıktığım bu yolda Hatay’ımızın her bir vatandaşına ayrım gözetmeden aynı duyarlılıkta hizmet vereceğimi, birleştirici, kaynaştırıcı anlayışla ‘Hatay Yeniden’ vizyonumu hayata geçireceğimi ifade ediyorum. Dileğim; Hatay halkının 1 Nisan sabahına daha güçlü ve umutlu bir şekilde uyanması. Hep birlikte Hatay’ımızı eskisinden daha ‘İYİ’ hale getireceğiz” dedi.

6 Şubat depreminde kısmen hasar alan Ermeni Kilisesi’ni gezerek İskenderun Karasun Manuk Ermeni Kilisesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Tabaş’tan kilisenin tarihi hakkında bilgiler alan Cömert,  “6 Şubat herkes için ağır bir yıkıma sebep oldu. Hatay’ı içselleştirmek çok önemli. Hatay’ın kültürel dokusu ve tarihi yapısını korumak öncelikli hedefimiz olmalı diye düşünüyorum. ‘Hatay Yeniden’ vizyonum ile Hataylı hemşehrilerimin depremden kaynaklı ve depremle alakası olmayan ihmal edilmiş acil temel sorunlarını birlikte çözmek niyetindeyim. Amacım; ‘Birleştirici ve kaynaştırıcı bir anlayışla ‘Hatay Yeniden’ vizyonumla, tarihi ve kültürel dokuyu koruyarak, müreffeh, uygar ve yaşanabilir bir şehir inşa etmektir” şeklinde konuştu.

Yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İskenderun Rum Ortodoks Kiliseleri Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı Can Teymur ise, İyi Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nusret Cömert ve ekibine çıkmış oldukları yolda başarılar diledi.