Hatay’da yıldızı parlayan doktorlara Cumhurbaşkanı’ndan ödül

Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servis Uzmanı Dr. Cihat Yel ve Hassa İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yasemin Türk, Sağlık Bakanlığı’nca düzenlenen 14 Mart Tıp Bayramı İbn-i Sina Hizmet Ödülleri töreninde ‘Vefa ve Fedakarlık’ kategorisinde ödüle layık görüldü. 6 şubat depreminin ağır yara bıraktığı Hatay’da deprem felaketindeki gayretli ve özverili çalışmaları nedeniyle ödüllendirilen iki doktor, ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinde aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla Haliç Kongre Merkezi’nde “100 Yıldız Aynı Aşk ve Heyecanla” temasıyla 81 ilden hekimler ve sağlık çalışanlarının katılımıyla düzenlenen 14 Mart Tıp Bayramı iftar programında gerçekleşen ödül törenine Cihat Yel ile Yasemin Türk’e İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Tunga Barçın, Destek Hizmetleri Başkanı Murat Uyar ile Defne Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Barış Kavvasoğlu eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, iftara katılımlarından ötürü sağlık çalışanlarına teşekkür ederek, ramazan aylarını ve 14 Mart Tıp Bayramlarını tebrik etti.

Hatay’da acil tıp uzmanı olarak görev yapan Dr. Cihat Yel’in deprem gecesi birçok yakını enkaz altında olmasına rağmen hızla Hatay Devlet Hastanesine gittiği, acil servisten ayrılmadan günlerce uykusuz ve kesintisiz bir şekilde depremzedelerin yaralarını sarmak için çalışmıştı.