HBB, 6 Şubat Mesire Alanı’nı hizmete sundu

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Kırıkhan halkının keyifle vakit geçireceği “6 Şubat Mesire Alanı”nın açılışını gerçekleştirdi. Yaklaşık 50 dönüm alana kurulan mesire alanını Kırıkhan’a sosyal bir miras olarak değerlendiren Başkan Savaş, çevre düzenlemesi, yeşil alanı, çocuk oyun ve fitness alanı ile yürüyüş yolundan oluşan yeşillikler içerisindeki alanın Kırıkhan’a hayırlı-uğurlu olmasını diledi.

Bahçelievler Mahallesi’nde yapılan açılışa, CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, ilçe Başkanı Turgay Kılıçoğlu, CHP Kırıkhan Belediye Başkan Adayı Zeynep Sağıroğlu, Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Murat Bayram, Zabıta Daire Başkanı Alper Kılıçoğlu ve Muhtarlar Daire Başkanı Mürüvvet Fakiroğlu ile vatandaşlar katıldı.

Açılış öncesi depremden zarar gören, evi olmayan ve hak sahibi olamamış yeni çiftlere konut projesi başlatacağının sözünü veren Başkan Savaş, ilk etapta bin adet sosyal konut yapılacağını, sağlam konutların yanı sıra altyapıda eksik olan bölgelerin de tamamlanacağını söyledi.

Eşitlik ilkesine önem verdiğini belirten Savaş, “Biz mezhep ve din fark etmeksizin kutsal değerlere sahip çıkarak eşit hizmetler gerçekleştiriyoruz. Hedefimiz insan odaklı ve Hatay’ı kalkındıracak projeleri hayata geçirmek.  10 yıl önce bu yola yürümeye başlarken, eşitlik, adalet ve kardeşlik değerlerimiz için yola çıktık. Kimseye oy verdi, vermedi demiyorum. Bütün Hatay’ın Belediye Başkanıyım” dedi.

15 ilçeye 593 mahallenin tamamında hizmetler geçekleştirildiğini savunan Savaş, bölgede yaşanan sorunları ve vatandaşlarımızın çektiği sıkıntıların farkında olduklarını belirterek bugüne kadar yapılan projelerin bundan sonra yapılacak hizmetlerin teminatı olduğuna dikkat çekti.