Mithat Paşa’da işaret diliyle İstiklal Marşı coşkusu

Milli ve manevi değerleri öğrencilerine aşılamak için fark yaratan etkinliklere imza atan Mithatpaşa İlkokulu, bu kez İstiklal Marşı’nın Kabulünün 103. yıl dönümü törenleriyle yüreklerde derin bir iz bıraktı.

4 – F sınıf öğretmeni Uğur Bozdoğan’ın hazırladığı, 2- A Sınıf Öğretmeni Gül Eleman Çelikezen’in öğrencileriyle birlikte İstiklal Marşı’nı işaret diliyle okuyarak eşlik ettiği törende, Gül Çelikezen’in öğrencileri işaret diline olan hâkimiyetleri, beden dili ve bayrak sevgisi dikkat çekerken, işitme engellilerin de yanında oldukları mesajını verdi.

Bağımsızlığımızın sembolü olan milli marşımızın her mısrasının ve her kıtasının taşıdığı anlama uygun olarak hazırlanan törende emekleri ve milli mücadeleyi ölümsüzleştiren oldukça anlamlı gösterilerinden dolayı öğrenci ve öğretmenlere teşekkür eden Mithatpaşa İlkokulu Müdürü Hasan Şen, ayrıca okul çapında düzenlenen İstiklal Marşı’nı güzel okuma yarışmasında birinci olan 2-b sınıfı öğrencisi Elif Asel Gezgin’in nezdinde yarışmaya katılan bütün öğrencilerini okuma belgesi takdim ederek onurlandırdı.

Bu anlamlı günde, İstiklal Marşı’nın işaret dili ile okunmasının kendileri için bir mutluluk ve farkındalık vesilesi olduğunu da belirten Müdür Şen, “İstiklal Marşı’mızın kabulünün 103. yıldönümünü kutlamanın haklı gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu müstesna çalışmada emeği geçen öğretmenlerimizi, kıymetli öğrencilerimizi ve katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Kısa sürede işaret diliyle İstiklal Marşı’nı öğrenen öğrencilerini, performanslarından dolayı tebrik eden  2- A Sınıf Öğretmeni Gül Eleman Çelikezen de öğrencilerinde farkındalık duygusunu geliştirmek ve etkinliklerde fark yaratmak istediklerini belirtirken, “İstiklal Marşımız, Türk Milleti’nin milli mücadele ruhunu ve kararlılığını yansıtmaktadır. Bize düşen görev bu ruhu, bayrak ve vatan sevgisini daima diri tutmak ve gelecek nesillere aktarmaktır. İstiklal Marşımızın kabulünün 103. yılında büyük bir gururla hazırladığımız çalışmayı sergilemekten çok mutluyuz” dedi.