İskenderun’da sportif yetenek taraması

Gençlik ve Spor Bakanlığı(GSB) ile Milli Eğitim Bakanlığı(MEB)’nın ortaklaşa hayata geçirdiği Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi kapsamında İskenderun’un geleceğin şampiyon sporcuları tespit ediliyor.

İskenderun Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından uzman antrenörler eşliğinde İlköğretim 3. sınıf öğrencilerine uygulanan yetenek taramasında başarılı olan öğrenciler, Gençlik ve Spor Bakanlığı veri havuzunda toplanıp, yapılacak değerlendirmeler ve temel sportif yetenek ölçümünün ardından tespit edilecek spor branşına yönlendirilecek.

İskenderun KYK Muhyiddin İbni Arabi Yurt Müdürü Mehmet Ali Yılmaz ile birlikte yetenek taramasını takip eden İskenderun Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Ferit Ali Gündel, “Sporu geniş kitlelere yaymak, spor kültürü yerleştirmek, sporu sevdirmek, spora başlama yaşında bulunan yetenekli çocukları tespit etmek, onları spor branşlarına yönlendirerek üst düzey sporcu olarak yetiştirilmelerini sağlamak amacıyla, yetenek tarama eğitimlerimiz devam    ediyor. Bu yıl yaklaşık 4 bin öğrenci yetenek taramasından geçirildi. Mayıs ayına kadar devam edecek taramada 10 bine yakın öğrencimizin yeteneğini keşfetmiş olacağız” diye konuştu.