İş fikri İskenderun’dan sorulur!

İskenderun Mesleki Eğitim Merkezi, Millî Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu iş birliğinde, Expertise France ve EDUSER tarafından yürütülen İstihdam İçin Mesleki Eğitim Programı (İMEP) kapsamında düzenlenen İş Fikri Yarışması’nda üçüncülük elde etti.

12 il 36 pilot kurumdan 102 takımın başvurduğu ve bağımsız değerlendiriciler tarafından yapılan puanlamalar neticesinde sosyal faydayı önemseyen, çıraklık eğitimi kapsamında beceri, yenilikçi yöntem, teknik veya araçlara dayalı yenilikçi iş fikirleri geliştiren 12 takımın final etkinliğine katılmaya hak kazandığı yarışmanın finali Ankara’da gerçekleştirildi.

Yaratıcı fikirleri teşvik etmek ve çırak öğrencilerin iş kurma konusunda kapasitelerini geliştirmek için düzenlenen İş Fikri Yarışmasında Mersin Akdeniz Mesleki Eğitim Merkezinden katılan “Hastalıkta Zorluğa Yer Yok” takımı engelli ve yaşlılara yönelik sosyal duyarlılık alanındaki fikirleriyle birinci olurken, Kayseri Ayşe Baldöktü Mesleki Eğitim Merkezinden “Kaşifler” takımı sürdürülebilirlik ve döngüsel ekonomi alanındaki fikirleriyle ikinci oldu. Yarışmaya İskenderun Mesleki Eğitim Merkezi’nden katılan “Palmiye” takımı ise sürdürülebilir ekonomi alanındaki iş fikirleriyle üçüncü oldu.

Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü, yarışmada derece yapan İskenderun Mesleki Eğitim Merkezi öğrencilerini tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.